ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Деца от ОУ "Св.Св. Кирил и Методий" в Калековец ще посетят Словакия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:40 / 20.04.2015Коментари (0)2308
©
През учебната 2013-2014 година в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий " в с. Калековец стартира проект, финансиран по секторна програма "Коменски", дейност "Многостранни партньорства" по програма "Учене през целия живот" със заглавие Happy Childhood ("Щастливо детство"), съобщиха от учебното заведение.

Още през март учениците осъществиха първите си срещи с децата от страните - партньори - Испания, Словакия и Турция. По време на пет- дневния им престой в нашата държава, и учители, и ученици създадоха много близки приятелства и топли взаимотношения с гостите. 

Редом с разходката из забележителностите в района на Пловдив и София, гостите посетиха и училището в Калековец.

От 28.05.2014 до 1.06.2014 г. последва посещение на училището партньор в столицата на Турция, Анкара в рамките на третата визита по проекта. Домакините бяха подготвили богато и разнообразно представяне, за да се изпълни основната цел на програмата - опознаване на традициите, културата и начинът на живот на турския народ.

По време на престоя българската група разгледа училището, проведоха се различни състезателни игри на открито. Учители и деца заедно участваха в различни занимания в сферата на изобразителното изкуство и танците. Не веднъж, ние, учителите, се връщахме към своето детство, сякаш в унисон с името на проекта.

През учебната 2014-2015 година продължава работа ни по втората половина на проект Happy Childhood. В тази част от проекта са предвидени визити в Испания и Словакия. 

Изживяването за децата е наистина незабравимо и вълнуващо. През месец октомври 2014 имахме удоволствието да се насладим на красотата на испанската провинция Андалусия, и в частност град Линарес и Гранада. 

Престоят ни в тези градове ни пренесе в един различен, спокоен и изключително цветен и слънчев свят. Макар и в разгара на есента, слънцето грееше щедро от сутрин до вечер. 

Прекрасните мигове от разходките ни по тесните, каменни улички на Линарес ще останат завинаги в спомените ни. Не подминахме и арената за кориди, историческия музей, мините в близост до Линарес, замъкът Алхамбра - гордост за всеки испанец. Домакините ни представиха традиционните си танци, храни, напитки, всичко това поднесено с голямо гостоприемство и настроение.

Децата, с които вече се познавахме от предишните ни срещи, се бяха подготвили с много интересни занимания, предимно спортни, футболни. Наистина усетихме колко много означава футболът за един испанец! Без много да се мисли и обмисли, домакините организираха едно малко първенство, в което, естествено, те бяха победители. Кой може да се мери с тях по футбол? Но реваншът от наша страна дойде в боулинг - двубой.

Голяма изненада беше и участието на българската група в радио предаване, на местната радиостанция, където запознахме аудиторията с нашите дейности.

Всички участници в предстоящата визита са в трепетно очакване за финалната среща през юни 2015 в Словакия. Тя ще е най-вълнуваща поради възможността да посетим и някой от най-атрактивните европейски столици като Виена, Прага, Будапеща.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: