Човекът на Слави в Пловдив област с умопомрачителен брой преференции!

Автор: Цвети Тончева
Коментари (2)
16:24 / 07.04.2021
20080
Внушителен преференциален вот в Пловдивска област са събрали сегашният областен управител Дани Каназирева – 19687 гласа и сценаристът на Слави Трифонов и водач на областната листа на партията “Има такъв народ" Тошко Йорданов - 20011 гласа. Това съобщи за Plovdiv24.bg Дарина Тодорова, председател на 17 РИК.

След тях по брой преференции в областта е вторият в листата на БСП Манол Генов с 13043 гласа. Добрият му резултат явно се дължи на факта, че хората го разпознават добре като заклет социалист от  Асеновград и активен депутат в 43 и 44 НС. Това обаче по никакъв начин не размества последователността на имената в листата на БСП и не променя нищо. Генов със сигурност ще изкара поне още един депутатски мандат.

Следващият с най-много гласове от преференции - 4409 кандидат-депутат е доцентът по кибернетика Велизар Шаламанов, който е водач на листата на ДБ. Човек с внушителна биография, бивш министър (2014) и заместник министър (1998-2001) на отбраната, директор в НАТО от 2009 до 2017 г. Неговите преференции също не разместват листата на партията и не променят нищо, но пък говорят за авторитета му сред хората в областта.

След него по рейтинг и разпознаваемост в областта е Румен Йончев, от “Изправи се! Мутри вън!", който събира 3687 гласа. Някои може би вече се досещат, че макар и млад той има доста богата биография като политик, посоката на който трудно може да се определи – в дясно, ляво, или в център. Румен Йончев вече е бил член на дясната Европейска народна партия (ЕНП), депутат от "Коалиция за България" и съратник в политическата кариера на Николай Бареков.

С 3467 преференциални гласа е и Владимир Кисьов, водач на листата на ВМРО в областта. Самият той е познат като част партията на Дани Каназирева "Съюз за Пловдив" и бизнесмен. Той поведе листата на ВМРО за Пловдив област на тези парламентарни избори като част от гражданската квота. Същото направи и Дани Каназирева в листата на ГЕРБ. И добре, че ВМРО не влиза в парламента, защото иначе на парламентарните скамейки Кисьов и Каназирева щяха да се срещнат като представители на две различни от тяхната политически сили.

Карловската учителка Веска Ненчева и досегашен депутат от БСП е събрала 2977 преференциални гласа. Самата тя се похвали във Фейсбук с победата си и благодари на своите избиратели. Като втора в листата на партията за областта тя не размества нищо със своите преференции.

Не така обаче стоят нещата за единайстият поред в листата на БСП Енко Найденов, който е събрал 2882 преференции, като измества Димитър Георгиев от третото място и така печели третият мандат на социалистите в региона. Адвокат Енко Найденов е от Асеновград.

А как стоят нещата в ГЕРБ-СДС и има ли трусове там, благодарение на преференциите. Да, има и те идват от Младен Шишков, досегашен депутат от партия ГЕРБ, строителен инженер и треньор по карате. Той пренарежда листата на ГЕРБ със своите 3142 преференции. Четвъртият в листата на ГЕРБ в Пловдив-област Младен Шишков отново печели сигурно депутатско място, като измества с по една позиция назад следващите в листата - Данка Зидарова - Люртова и Йордан Кръстанов, които също имат шанс за мандат след финалното разпределение на местата в 45-ото Народно събрание.

Виж коментарите (2)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Регионални новини:
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).