Апелативният съд потвърди условната присъда на кмета на Септември

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:04 / 10.12.2019
1957
Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата, наложена на кмета на Септември Марин Рачев от окръжните магистрати в Пазарджик. Рачев получи 2 години и половина условно на първа инстанция, с изпитателен срок от 4 години, предаде БГНЕС.

И пловдивските магистрати признаха Марин Рачев за виновен за укриване на ДДС в периода 2005-2007 година за близо 119 хиляди лева. Според тях Рачев е потвърдил и невярна информация в данъчната си декларация, като по този начин е избегнал плащането на част от данъчните си задължения, става ясно от мотивите на Апелативния съд.

Срещу Рачев бе повдигнато и обвинение през септември от Специализираната прокуратура за умишлена безстопанственост в размер на над 226 хиляди лева, колкото са причинените щети на община Септември.

Заедно с градоначалника са обвинени и трима общински служители – бившия зам.-кмет Явор Митев, специалиста в "Инвеститорски контрол" към отдел "Строителство" при дирекция "Архитектура и териториално устройство" Станой Милов и директора на Дирекция “Транспорт и околна среда“ Ангел Бончев.

Срещу Рачев има започнато досъдебно производство след подозрения за безстопанственост. В края на септември КПКОНПИ внесе искане за отнемане на 9 млн. и 300 хил. лева от Рачев.

Сега Апелативният съд потвърди решението на Окръжния съд в Пазарджик за 2 години и 6 месеца затвор условна присъда за Марин Рачев с потвърден изпитателен срок от 4 години. Съдебното решение не е окончателно и може да се обжалва на по-горна инстанция.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Никога повече няма да можем да стигнем с влак от Пловдив до този ...
В Цалапица черешите са 8 лева, в Пловдив се продават на 25 лева, ...
Внимавайте: Срутища и огромни паднали камъни вгорчиха пътя на шоф...
Великденски празник за децата на Карлово
Деца от Пловдивско показаха специална техника за боядисване на яй...
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).