Здравко Димитров: Обидно ми е, че околовръстното ни е по-тясно от локала на софийското

Автор: ИА Фокус
Коментари (16)
16:24 / 19.09.2023
10672
Обидно ми е, че Околовръстното ни е по-тясно от локала на Софийското. Това каза кметът на Пловдив Здравко Димитров към министъра на Регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков на Деветата конференция, посветена на превенцията срещу войната по пътищата, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Eто повече от обръщението му към министър Цеков: "Моля Ви, от името на пловдивчани да добавите още един обект: Околовръстното на Пловдив. Ние си нямаме околовръстно, нямаме вътрешен, нямаме и външен ринг. Винаги съм казвал, че за мен е обидно нашето околовръстно да е по-тясно от локалното софийското. В Пловдив навремето улиците са оразмерени на 40-50 хиляди коли. В момента само от Асеновградско преминават 40 хиляди и нагоре. В Пловдив влизат и излизат на месец малко по- малко от 6 млн. превозни средства", каза Димитров. 

Реакцията на екипа на кмета спрямо ситуацията е била поставянето на светофари за десен завой, подлези на две нива и ремонтите на гарата. Но според него най- големият проблем остава - липсата на вътрешен ринг.

"Работим в тази посока. Не е лесно за местната власт! Предизвикателствата са много големи, има инфраструктурни проекти, които няма как да бъдат направени с бюджета на общините. А аз говоря от името на община Пловдив, има и малки общини, които не знам как де оправят". 

Според градоначалника жителите към община "Родопи" и община "Марица", чиито седалища са в Пловдив, са принудени постоянно да преминават през града, което е още една причина за наличие на втори ринг.

"Има индустриални зони около Пловдив. Всеки ден тези работници пътуват. Те живеят, спят тук и отиват да работят и пак се връщат. Да не говорим, че в Пловдив има други две общини - "Марица" и "Родопи". Всеки ден идват гражданите използват услуги - здравеопазване, всичко, инфраструктура и излизат навън. Мисля, че това трябва да се оправи!", добави още Здравко Димитров.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (16)

Още по темата (409):
07.05.2024 Адско задръстване на Околовръстното на Пловдив, шофьорите изнервени до краен предел
23.04.2024 Дано! Югоизточният обход на Пловдив трябва да започне наесен!
23.04.2024 Областният управител оптимист за два от най-важните проекти на Пловдив
18.04.2024 Актуализират проекта за Югоизточния обход на Пловдив
21.03.2024 Заместник-министър: Години наред нищо не е правено по проекта за Югоизточния обход на Пловдив
21.03.2024 Кметът оптимист за Югоизточния обход на Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Цвета Караянчева в община "Родопи": Имаме амбиция за открито упра...
Загадка от "Кючука": Кой е с предимство?
Чудесни новини за детето, малтретирано в Пловдив: Добре е и ходи ...
Наглостта на тарикатите в Пловдив няма край
Неприятно преживяване за десетки пътници, решили да пътуват с бър...
Аварии оставиха хиляди в Пловдив и областта без вода в почивния д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).