Затварят едновременно части от бул. "Христо Ботев", "Васил Априлов", "Руски" и ул. "Иван Вазов"

Автор: Диана Бикова
Коментари (1)
19:39 / 03.07.2023
16927
Нова временна организация на движение в района на Централна жп гара за булевардите "Христо Ботев", "Васил Априлов", "Руски" и улица "Иван Вазов" са подготвили от фирма "Трейс груп холд", която изгражда автомобилния тунел под гарата.

До няколко дни се очаква временната организация да бъде представена в общината. Изпълнителят има готовност още в края на седмицата да пристъпи към прилагането й. Това съобщи за Plovdiv24.bg инж. Иван Бакалски, ръководител на проекта за модернизация на жп ареал Пловдив, част от който е строителството на пробива.

Едната временна организация касае спирането на достъпа до гарата откъм "Васил Априлов", "Руски" и "Иван Вазов". Едновременното спиране на движението по трите пътни отсечки е заради паралелната работа по изместването на главния колектор, който минава през "Христо Ботев" и е с отклонения към тях, от една страна и по строителството на самия пробив, от друга страна. 

Улица "Иван Вазов" и бул. "Руски" ще бъдат затворени при последните пресечки, в случай това са ул. "Одрин" и "Велико Търново". Линейки, медицински екипи и пациенти ще имат достъп до МБАЛ "Свети Мина", като целият тротоар покрай болницата към бул. "Христо Ботев" и автогара "Юг" ще остане проходим за пешеходци.

Идеята е строителите да приключат работата си около 15 септември и да се възстановят достъпът и връзката с кръговото кръстовище и булеварда. За началото на учебната година смятаме, че движението по "Христо Ботев" ще бъде изцяло възстановено, обясни инж. Бакалски.

По-сериозно ще е положението с "Васил Априлов", където предстои да се правят подходите към пробива, рампите, пилоните, шлицовите стени. Булевардът ще бъде затворен от кръговото кръстовище с ул. "Любен Каравелов" в посока към гарата за около една година, за да могат да се извършат всички строителни дейности.

Втората временна организация на движението касае изместването на пътната връзка през паркинга на бившата Транспортна болница. Алтернативното трасе, за което Plovdiv24.bg съобщи преди две седмици, е почти напълно готово. 

Заради затварянето на булевард "Христо Ботев" автомобилите ще минават оттук през следващите два месеца и половина. Отсечката е успоредна на булеварда и е продължение на северното платно на автогарата пред централния вход на гарата. През този участък ще бъде пренасочено градското движение. Автобусите за София ще пристигат и заминават от платното, което е в непосредствена близост до гаровата сграда. 

Предвижда се поставяне на ограждения и затваряне на подлеза между платната, за да се осигури безопасност на гражданите. Хората ще могат да ползват подземното съоръжение до страничния вход от източната страна на гарата.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (261):
14.05.2024 Бомба със закъснител: Как тесният бул. "Македония" ще поеме и двата потока - от Бетонния мост и от пробива?
16.04.2024 Труд кипи по новите коловози на Централна гара Пловдив
15.04.2024 Районът около гарата абсолютно неузнаваем заради пробива
15.04.2024 Първо в Plovdiv24.bg: До края на април издават строителното разрешение за демонтажа на Бетонния мост
15.04.2024 Ексклузивно: Кметът на Пловдив подписа споразумението за имотите на НКЖИ и
БДЖ
09.04.2024 Доц. д-р Костадин Кисьов: Няма основание да се смята, че около гарата в Пловдив има археология
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).