ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Започва се! Вижте от дрон какво правят на Сточна гара, където ще построят огромния мол
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:56 / 23.02.2023Коментари (4)32836
©
Започна разчистването на терена на Сточна гара, където ще се строи най-новият мол в Пловдив, видя Plovdiv24.bg. Южноафриканският фонд за инвестиции в недвижими имоти NEPI Rockcastle се кани да започне строителството на най-големия мол на Балканите именно в града под тепетата.

Преди 20-ина дни бе входирано първо уведомление от името на "Непи Проджект Фор" ЕООД в РИОСВ-Пловдив.  

Инвестиционното предложение е за изграждането на търговско-развлекателен и административен комплекс "Променада", на мястото на поземлен имот в район "Централен", на ул. "Авксентий Велешки", частна собственост с площ 56663 кв. м.

Проектът се разработва въз основа на договор за проучване и проектиране, от международен екип с участието на архитекти от Румъния и български екип от архитекти и инженери и предвижда реализация на Търговски и развлекателен център – тип "Мол“, с работно наименование "Променада Пловдив“.

Имотът е разположен на главна градска пътна артерия - бул. "Христо Ботев“ и бул. "Найчо Цанов“ и се намира в непосредствена близост до градския център и други търговски обекти, на две от най активните градски пътни артерии. Обектът заема пространството на целия квартал №170, като контурът му се затваря от новопроектираната обслужваща улица, свързваща кръстовището при улица "Авксентий Велешки“ и новото кръгово движение при надлез "Родопи“. Улицата ще преминава до терена на ЖП линиите, пише в инвестиционното предложение.

Предвижда се там да бъде изградена търговска сграда с търговски обекти от различно предназначение.

За достигане до паркингите в сградата са предвидени три основни точки с входове и изходи – към бул. "Христо Ботев", към бул. "Найчо Цанов" и към обслужващата улица от юг. Предвидено е и зареждане с товарен транспорт, за което също са определени две основни точки - от страната на бул. "Христо Ботев" и от юг, към новата улица. За двете точки също са предвидени входове и изходи, в комбинация с трафика на влизащите и излизащите леки автомобили. 

Ще има озеленяване, парково пространство откъм източната част

Транспортният достъп до новия търговски обект ще се извършва посредством няколко входа и изхода към прилежащите пътни артерии. Към момента се предвижда, но не са реализирани разширения на булевардите "Христо Ботев“ и "Найчо Цанов“. Ситуационното решение на обекта е съобразено с бъдещите разширения.

Главните входове за клиенти и посетители са позиционирани към двете главни кръстовища, както и откъм откритото пространство от източната страна на сградата, където се предвижда богато озелена площ, със зони за рекреация. В рамките на имота са предвидени стопански части за транспортни средства, както и скоростна рампа, качваща автомобили до нивото на покривния паркинг.

Сградата ще съдържа едно подземно ниво, едно приземно ниво, два търговски етажа с магазини и покривен етаж с киносалони и паркинг.

На по късен етап ще се разработи и покривна конструкция за засенчване над паркоместата, с възможност върху нея да се монтира покривна ФЕЦ, в съответствие с тенденциите и директивите за енергийна ефективност.

Броят на паркоместата е 1900. Сградата е четириетажна и изпълнена от стоманобетонна носеща конструкция от II степен на огнеустойчивост, съгласно изискванията на чл.13, ал.1 и чл. табл. 3 към чл. 12, ал. 1 от Наредба № Із-1971 за СТПНОБП.

Сградата е с основна височина 15,00 м, и частична 27,80 за зоната с кина. 

Характерът на инвестиционното предложение е в съответствие с определените в ПУП предназначение и дейности. Инвестиционното предложение не касае и не засяга съседни дейности и обекти.



Още по темата: общо новини по темата: 33
06.03.2023 »
01.02.2023 »
17.06.2022 »
23.09.2021 »
16.05.2021 »
27.09.2020 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
И за къв уй ни е още един мол :D Все едно не са ни достатъчни 3 вече...
-1
 
 
Урааа! Така се радвам :D Толкова години чакане...
+1
 
 
Тоя град вече на нищо не прилича, шепа алчна сган превърнаха най-хубавият град в България в непоносимо място за живеене! Който може да да бяга от тази меко казано лудница!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: