ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Започна изграждането на кръгово кръстовище до Водната палата
Автор: Мария Морунова 12:10 / 16.06.2014Коментари (42)13298
Изграждането на кръгово кръстовище до Водната палата стартира със символична първа копка на кмета Иван Тотев и зам.-кмета Димитър Кацарски, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Стартираме поредният голям проект и отново сме в началото на летния период, което ще ни помогне да създадем по-малко неудобства на гражданите на Пловдив, тъй като обектът ще е затворен за движение", коментира градоначалникът.

Проектът включва изграждането на кръгово движение на кръстовището, преасфалтиране на бул. "Цар Борис ІІІ Обединител" до Баня "Старинна", както и реконструкция на тротоарите по бул. "Цар Борис ІІІ Обединител".

Ремонтът ще бъде извършен на няколко етапа. Първият започва от днес и ще продължи следващите две седмици, когато основно ще се работят тротоарите. След това ще започне самото строителство на кръговото движение. Заради това ще бъде затворено източното платно на бул. "Цар Борис ІІІ Обединител". Като приключи работата по него ще бъде пуснато и ще се затвори западното платно. Ще се работи с т. нар. метод за асфалтиране "топла фуга". 

По време на същинското изграждане на кръговото движението ще бъде пренасочвано по други мостове, а отвореното платно на "Цар Борис ІІІ Обединител" ще е еднопосочно.

Очакванията на общинската управа са през септември ремонтът да приключи.

Докато тече ремонтът ще бъдат премахнати и рекламни съоръжения, които пречат на гледката към Стария град и Небет тепе.

Тотев припомни, че след като се направи кръговото, ще се направи мониторинг в рамките на една година. С него ще се установи дали движението по бул. "Марица юг" се е успокоило, дали има ефект върху разтоварването на бул. "Шести септември" и, ако е необходимо, ще бъде направена директна подземна връзка между двете части на булеварда.

Припомняме, че в общинския бюджет за тази година са предвидени средства, около 900 хил. лв., за изграждането на съоръжението. Фирмата-изпълнител е "Пътинженеринг".





Още по темата: общо новини по темата: 264
13.07.2023 »
11.07.2023 »
07.07.2023 »
06.07.2023 »
05.07.2023 »
23.05.2023 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
якооооо, през 100, маакс. 200м ще спираме, густо на бадема, на Тотев тъпотиите, пак за лапаница става въпрос, да вземем първо да си оправи моста на ВХВП, глу..к, да не би да намалее движението, като го изцвъка тва кръгово там, ако имаше свестен градски транспорт, хората нямаше да си ползват колите, на тва място като се съберат по 2,3 коли във всяка посока за ляв завой и животът сецва, а той, мистър умен, кръгово ще правел, па и с 3 ленти, не дна, не 2, а цееели 3 :D ленти, кафяви на цвят
+2
 
 
Абе какъв смислен проект е това, малко асфалт в кръг и готово, и пак тапи от четирите страни. Отново върху моста ще дремят чакащи шофьори. В цял свят хората се мъчат да направят един булевард колкото се може по малко накъсан от кръстовища и затова ги правят на две нива. При нас в родния ни Пловдив още не сме стигнали до това умствено развитие и насичаме булевардите си къде с кръгови къде със светофари. БЛАГОДАРЯ ТИ КМЕТЕ.
+4
 
 
Това е готино, но наистина трябваше да пуснат моста на В.Априлов. Разбрах, че има технологично забавяне, но тогава остават наистина малко места за минаване през Марица.
0
 
 
Всичко хубаво, ама откъде ще минава тоя трафик докато е затворен Борис ІІІ? Мостът на В. Априлов все още е затворен, та надали има къде да го пренасочи освен по руски и през моста на адата към панаира.
+8
 
 
Браво, поредният смислен проект на кмета! А някой знае ли какво става със заема /за 30 милиона лева/, който включва проекта асфалтирането на 6-ти септември от моста на Адата до Цариградско шосе, защото тия павета там са ад...нали ВАС отхвърли искането на Каймаканов, няма ли да започне ремонтът тази година?
+13
 
 
Най добрия кмет на Пловдив от началото на "прехода"!БРАВО Тотев БРАВО ГЕРБ!
+6
 
 
Ако трябва да сме честни и в момента на това място като има задръствания стигат чак до колелото на Панаира. Но нека вземем следния пример: задръстване до Панаира, на това кръстовище, ако си културен шофьор по правилник не трябва да навлизаш в него, ако не може да се измъкнеш без да пречиш на трафика по бул. Марица. Така, че и сега при задръстване си спираш и си чакаш преди кръстовището. С кръговото се решева проблема при ляв завой от Панаира към бул. Марица, левия от бул. Марица към Панаира и обратният такъв във всяка посока. :)
+7
 
 
Ще ме прощавате за хейтърския коментар, но според мен просто подземна връзка на бул. Марица ще свърши работа. Колелото ще доведе до задръстване през целия мост та може би чак до колелото на панаира. Дано да не съм прав.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Проектът Модър - Царевец
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
"Франкофоли" 2024
Кауза Колежа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: