ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Задържаха четирима за убийството пловдивския бизнесмен
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:09 / 10.03.2012Коментари (2)3522
© Plovdiv24.bg
Сигналът за убийство е получен в РУП-Гоце Делчев в 8.50 часа на 7 март. Според съобщението в местността "Студената вода" в землището на с. Борово, община Гоце Делчев е открито тяло на мъж, съобщават от пресцентъра на МВР. Към мястото веднага са насочени полицейски екипи. Установена е самоличността на убития - Г.О. /62г./, от Пловдив, турски гражданин със статут на постоянно пребиваващ в България. Той е открит с многобройни порезни и прободни рани.

На мястото на произшествието е намерен товарен автомобил "Рено" с пловдивска регистрация, негова собственост. По случая незабавно е образувано досъдебно производство по чл. 115 от НК. Криминалисти от РУП-Гоце Делчев и ОДМВР-Благоевград веднага се заемат с изясняване на случая. Иззети са следи, скоро е открито и оръжието на престъплението - армейски нож. В разследването активно се включват и криминалисти от Пловдив и от ГД "Криминална полиция".

В резултат на бързо предприетите действия сценарият на престъпния замисъл бързо е изяснен, а извършителите - установени и задържани. В хода на работата разследващите проверили бизнеса на убития, който се оказал собственик на фирми за внос и продажба на зеленчуци. Същевременно с това обаче, внасял и контрабандни цигари от Турция и Гърция за България, без или маркирани с чужд акцизен бандерол.
Изяснени са контактите на търговеца - най-често с хора от Пловдив.

Един от тях - С.С. /20г./ веднага е обявен за общодържавно издирване и същия ден, на 7 март, при опит да напусне страната през ГКПП-Кулата, е задържан. За други двама - И.Ш./21г./ и Е.К./20г./ допълнително е уточнено, че в деня преди убийството са били с Г.О. в района на Гоце Делчев. Днес те са доведени в ОДМВР-Благоевград и в разговорите с тях постепенно е разкрит престъпния сговор за убийството на търговеца. Заедно с още двама пловдивчани - споменатия С.С. и К.Г./24г./ те решили да го подмамят в района на Гоце Делчев под предлог сделка с контрабандни цигари и да го ограбят.

За целта С.С. и Е.К. предложили да го срещнат с човек от с. Гърмен - А.П. /29г./, който уж ще му осигури продавач на контрабандни цигари. Така и станало - на 6 февруари следобед от Пловдив към Гоце Делчев тръгнали нищо неподозиращия Г.О. заедно с Е.К. и И.Ш с товарната кола на търговеца. Малко по-рано към Пловдив с друг автомобил се насочили и съмишлениците в престъпната схема С.С. и Г.Г., които пристигнали по-рано и се видели в гоцеделчевското с. Мусомища с присъединения към замисъла А.П.

След пристигането на групата на търговеца, късно вечерта, към 21 часа всички се отправят към пустата местност с обяснението, че точно там ще се извърши сделката. По думите на задържаните, К.Г. повел кандидат-купувача на нелегалната стока към склад, откъдето щели да натоварят цигарите, напръскал го със сълзотворен спрей и му нанесъл удари с нож. Убитият е пребъркан, отнет е мобилният му телефон и документите, а също и 4000 лв. Скоро всички напуснали мястото на произшествието с автомобил "Мазда", управляван от С.С. Всички те са доведени в ОДМВР-Благоевград. Предстои повдигането на обвинения по случая.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 10.03.2012 г.
+1
 
 
Правилно отврат.....и то цялата история с всичките участващи в нея/включително убития/ който с търпимоста на държавата и неините органи който също са учасващи.Всеки си прави каквото си иска в тази бананова , талибанска република. Мангала си вкарва кой знае откога контрабандни стоки, плаща си на съответните алчни корумпирани служители и предизвиква зависта на не по малко алчни ,необразовани и затъпели от живота в българската среда млади хора , които са готови да отнемат човешки живот за един телефон.Почти атеист съм но започвам да се змислям дали не наближава вече денят на страшния съд.Да се смее ли човек да плаче ли от нашата действителност.И за жалост не се вижда светлина в края на тунела.....:( ми как и да се види като е спирален. Извода: Цялото човечество ще го духа ...ама ние най напред. КАЗАХ!!!
Aнонимен
на 10.03.2012 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: