Възпитаници на СУ "Св. св. Кирил и Методий" Пловдив с юбилейна изложба в Балабановата къща

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:01 / 15.12.2021
781
Експозицията "Юбилеен калейдоскоп" включва над 40 творби на бивши и настоящи възпитаници на СУ "Св. св. Кирил и Методий" - гр. Пловдив и се посвещава на 50 години от основаването на училището. Събитието ще се състои в Балабанова къща на 16.12.2021 г. от 16:30 часа, в партньорство с екипа на ОИ "Старинен Пловдив".

"Ще имате възможността да се насладите на творбите на ученици от професия "Дизайнер", специалност "Рекламна графика", танците на училищния ансамбъл "Марица" от професия "Танцьор" и песните на вокална група "Присъствие", разказаха организаторите от СУ "Св. св. Кирил и Методий" - гр. Пловдив.

Двете професии са наследници на профилираните паралелки по изобразително изкуство и хореография в СУ "Св. св. Кирил и Методий". Училището е с традиции в изучаването на изкуства от 1994 година. Творбите на младите художници претворяват по удивителен и неповторим начин кътчета от Стария град. Повечето от тях са наградени на традиционния пленер "Традиция, екология, творчество", който училището организира всяка година, и в който участват групи от цялата страна.

Изложбата ще гостува в Балабанова къща до 05.01.2022 година и е част от програмата на тазгодишния форум "Светлина и надежда в Стария град". Достъпът се реализира съгласно актуалните в страната противоепидемични мерки.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).