Въвеждат еднопосочно движение на автомобилите в поредни зони на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
11:56 / 15.12.2021
7532
Еднопосочно движение на пътните превозни средства се въвежда от днес по бул. "Марица-север“ в участъка от ул. "Карловска“ до "Златна Панега“, както и по вътрешните улици в карето между ул. "Победа“, "Сава Муткуров“, "Златна Панега“ и бул. "Марица-север“. За по-малко от седмица там са монтирани необходимите за новата организация 89 пътни знака. Това съобщи директорът на ОП "Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов.

Следващата зона с еднопосочно движение ще е по улиците в пространството  между улиците "Цар Георги Тертер“, "Митрополит Панарет“ и "Стойчо Мошанов“. Още до края на деня се очаква да приключи поставянето на 33-те знака, след което екипът започва работа за въвеждане на еднопосочност в движението в поредната зона. Тя обхваща вътрешните улици между бул. "България“, ул. "Победа“, бул. "Дунав“ и ул. "Васил Левски“. За обозначаването ѝ са осигурени 119 пътни знака.

По думите на директора Георги Стоилов в изпълнение на генералния план за движение предстои реорганизация и в други градски зони. Предвижда се до края на 2021-ва еднопосочно движение да се въведе в още една част на район "Северен“.

От "Организация и контрол на транспорта“ припомнят, че тази година завърши последният етап от въвеждането на еднопосочно движение в зоната между бул. "Източен“, "Христо Ботев“, "Цар Борис III Обединител“ и "Княгиня Мария Луиза“ на територията на район "Централен“. В район "Източен“ пък автомобилите вече се движат еднопосочно в пространството между бул. "Източен“, бул. "Княгиня Мария Луиза“, ул. "Лев Толстой“ и ул. "Богомил“.

Освен че допринася за облекчаване на трафика в малките улици, с еднопосочното движение се осигуряват повече места за спиране и паркиране и способства за повишаването на сигурността на всички участници в движението, сочат наблюденията на експертите от ОП "Организация и контрол на транспорта“.

Виж коментарите (3)

Още по темата (105):
13.04.2024 Заради "Марица" и "Родопи" искат да променят Плана за устойчива градска мобилност на Пловдив
04.04.2024 Поредна зона в Пловдив с еднопосочно движение
23.03.2024 Пловдивчанин: Искам по-бързо да стигна до работа, какви са тези светофари?
09.03.2024 Шофьорка се ядосва и псува, гази закона в еднопосочна улица
04.03.2024 Еднопосочно движение изнерви 10 000 души в Пловдив
24.02.2024 Слагат светофар на кръстовището, на което напоследък станаха най-много катастрофи
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).