ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Военнослужещи протестират срещу прехвърлянето на здравните осигуровки
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:44 / 17.03.2010Коментари (10)9154
© Plovdiv24.bg
Стотици военни от пловдивския гарнизон се събраха снощи пред Военния клуб в Пловдив на мирна демонстрация срещу намерението на държавата да прехвърли здравните им осигуровки за тяхна сметка, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Както е известно, като държавни служители те нямат право на ефективни стачки и митинги, така че използваха опита на колегите си полицаи и запалиха по цигара в знак на протест срещу намерението, водещо до значително намаляване на заплатите им.

Униформени се оплакаха, че от месеци не са вземали парите за квартирни и за храна, които им се полагат при дежурства. Сега се носят слухове за допълнително орязване и на други социални придобивки, с които се ползват.

При посещението си утре в Пловдив, министърът на отбраната Аню Ангелов ще се срещне с протестиращите във Военния клуб, за да обсъдят позициите на двете страни.


Още по темата: общо новини по темата: 4
20.03.2010 »
18.03.2010 »
17.03.2010 »
17.03.2010 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Браво на министъра! Сега ако удари адвокатите и нотариусите шапка му свалям!
0
 
 
Чета постовете и с всеки следващ ми става все по ясна притчата на шопа: " Не държа да ми е по-добре! Важното е на Вуте да му е зле!" Ето това сме ние българите. Това ни отличава най-много от другите народи. Завистта и злобата един към друг ни скапват тотално. Затова и на оня свят край българския казан с жупел няма дявол, който да следи, някой да не се измъкне. Просто ние се дърпаме един друг надоло. С това си мислене има дълго да чакаме да се оправим, или ще разчитаме някой да дойде отвън да ни оправи, като онзи стар хитрец от Мадрид. Спрете най-после да гледате в канчето на другия. Гледайте Вашето канче да е пълно и семейството Ви доволно. Ако сами не се борите да защитите интереса си. То поне не пречете на другите да правят това. Успех на всички! Държа да подчертая, че не съм нито шапкар, нито ушеви.
0
 
 
Вместо да кибичат и да пушат (както правят по цял ден) да бяха направили по 100 лицеви и кросче 5-6 км. от Гребната до ДНА, за да покажат че не са шайка залоени тюфлеци. А иначе в тона на противниците на тютюнопушенето бих казал : " За цигарки имате парички, а за осигуровки не. Така ли ? :) "Социално погледнато - щом и безработните са длъжни да плащат здравни осигуровки, значи всички трябва да плащат щом живеят в страната.Включително и чуждите граждани пребиваващи повече от 6 месеца. Друг въпрос е кой какво получава като здравеопазване срещу парите си. Защото един може да се ползва от здравната система всеки месец, а друг по 2-3 години да не стъпва в кабинет на лекар, но и двамата плащат % от месечната си заплата. Как да повярва в държавата здравия, който се осигурява върху 1000лв, че не е прецакан и редно ли е неговите пари да покриват разходите за болния, който се осигурява върху 320 лв?
+2
 
 
Вместо да се радват, че още ги търпят и ги наричат "армия", те протестират. Нека най-напред да си помислят дали въобще заслужават заплатите, които получават и привилегиите, които имат (квартирни, за храна и др.). С ръка на сърцето да кажат с какво се занимават по цял ден. Имам познати и знам, но дали цялата общественост знае? Това не е армията от преди години, в която се ставаше мъж. Сега са хрантутници, които само разхождат едни грозни униформи. Ама да спирам, защото сигурно повечето знаете какво имам предвид...
+1
 
 
Това пък е пълно безобразие. Значи аз като безработен мога да си плащам здравните вноски,а те получават редовно заплати и допълнителни субсидий като 13-та заплата и протестират.Това да не ви е едно време,да взимате по една шапка пари,да ви дават долно бельо,обувки,пари за храна и пр. че виждате ли заплатите ви били малки.Ще свикнете да си плащате като всеки нормален човек.
Aнонимен
на 17.03.2010 г.
+2
 
 
Как не ги е срам военните-жилищата им са на името на родителите им,вземат квартирни пари ,големи заплати и са недоволни.Скакво те са повече от другите работещи,че ще ги освобождават от задълженията им да си плащат осшгуровките.Нали ,плащайки ги ,досега,държавата всъщност ги е взимала от нас.Срамота.....А на който му се вижда лошо-да напусне!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изграждането на АМ "Тракия"
Политическо противоборство в САЩ
Бюджет 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: