Владимир Костадинов: Стефка се подхлъзна и падна сама

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
08:41 / 29.04.2014
7298
В първото си изявление пред съда обвиненият за убийството на Стефка Маджарова Владимир Костадинов изложи своята версия за станалото като отново настоя, че е невинен и случилото се е нещастна случайност. Той разказа подробно обстоятелствата от началото на връзката между двамата до фаталния край на 12 юни 2013 г. 

Според Владимир връзката между тях е започнала през 2009 г., като на няколко пъти те са се разделяли. Междувременно той дори е бил поканен от бащата на Стефка да работи при него, включително и за известно време да живее у тях.

Във фаталната нощ Владимир отново поискал по телефона среща с момичето, но тя първоначално отказала. Затова той я проследил пред дома й, виждайки я да се качва в колата на друго момче - Петко Ламбрев. Владимир продължил да кара с колата си след тях, стигайки до реката край Йоаким Груево, където влязъл в пререкание с другия младеж и двамата за кратко се спречкали. 

След това Владимир отново се върнал пред дома на Стефка и около час преди полунощ я видял да се прибира. Излязъл от колата, отново поискал да разговарят, като този път момичето се съгласило.

Двамата поели с колата към канала край Йоаким Груево, където според разказа на обвиняемия започнали да се разхождат. Времето било лошо, валял дъжд и духал вятър.

Внезапно Стефка стъпила на стръмен бряг, където изведнъж се подхлъзнала и паднала в буйните води на канала.

Владимир се втурнал да й помага, но не успял, дори сам паднал вътре и едва излязъл, силно наранен. След това хукнал да я търси, викайки името й, но неуспешно. Уплашил се и в паниката тръгнал към Златитрап, където тогава живеел у приятел.

Там престоял до сутринта, когато му позвънил бащата на Стефка, който нищо неподозиращ го повикал по работа. Младежът отишъл и започнал да му помага, като в продължение на няколко часа не споменал нищо за трагедията. 

Чак следобед бащата на Стефка се обадил ужасен с вестта, че тя е открита удавена. В началото Владимир лъжел, че не я е виждал. Полицията първо арестувало другото момче, с което била девойката по-рано, но постепенно ситуацията била разкрита и Владимир арестуван. 

При разпита пред съдията той така и не успя да даде разумен отговор защо не е потърсил никаква помощ и дори половин ден след това е мълчал пред бащата на загиналото момиче.

Преди обед вчера показания дадоха и родителите на Стефка Маджарова, които разказаха, че не могат да се отърсят от трагедията, намират се в много тежко психическо състояние и дори са потърсили специализирана психологическа помощ.

Бащата на Стефка отново потвърди желанието си смятания за убиец на неговата дъщеря да получи най-тежката присъда - доживотен затвор без право на замяна.

Делото продължава днес и утре.



Източник: радио "Пловдив"

Виж коментарите (3)

Още по темата (35):
07.07.2017 Без право на обжалване: 19 години затвор за убиеца на Стефка Маджарова!
05.01.2017 Почерненият баща на Стефка за убиеца й: Ще го чакам! Заклевам се!
20.11.2016 Родителите на убитата Стефка емигрираха, не могат да я прежалят
17.10.2016 Убиецът на красивата абитуриентка Стефка иска повторен оглед на канала
02.10.2016 Искат затвор завинаги за убиеца на красивата абитуриентка
12.12.2015 Адвокатът на убиеца: Задължително ще обжалвам!
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непреходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...
81-годишен шофьор блъсна жена в Пловдив
Повдигат обвинение на шофьорката, ударила на пътя две момичета от...
НАП установи нарушение в детски център в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).