ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Вижте какво сервираха в Пловдив | ||||||
| ||||||
Начело на експертната комисия бе проф. Христо Спасов, дългогодишен преподавател в катедра "Технология на виното и пивото“ в УХТ. Нейни членове бяха елитните шеф готвачи Николай Боруков от ресторант "Salt & Pepper“ в Пловдив, Райчо Марков, собственик на ресторант "Паваж“ в "Капана", Явор Захариев, притежател на ресторант "Перфетто“ в София и Екатерина Терзиева, журналист и организатор на винени и кулинарни турове. Надпреварата беше сериозна, тази година участниците представиха по атрактивен начин полезни ястия, красиви блюда и специални вина, с които се стремяха да допълнят вкусовите усещания. Според доц. Кремена Никовска, организатор на надпреварата, конкурсът популяризира традиционната кухня и българското вино, стимулира винения, кулинарния и културния туризъм и цели да привлече повече гости в Пловдив. На първо място бе класиран чийзкейк със спанак, биволско сирене и домашно ягодово сладко от фермата на "Иван Ечев“, комбиниран с вино розе от каберне фран на винарска изба "Ноя“. Втори се класира натурален шоколад с 90% какао, козе сирене, сушени листа от рози, лиофилизирани малини и сладко от зелени орехи на био пекарна "Златното зрънце“. Той беше поднесен с десертно червено вино на винарна "Косев“. Третата позиция заеха млечни перли със зехтин и домашно малиново сладко на Млекарница "Заара“ и вино Тамянка на "Zaara estate“. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Пловдив:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Чакат ни промени, свързани с трудовата книжка и стажа
08:06 / 22.05.2024
Сериозно предупреждение за утре
13:15 / 21.05.2024
Натали Трифонова подари себе си на Петър Дочев за рождения му ден
14:10 / 21.05.2024
Синът на Надежда със специални думи към нея след края на "Ергенът"
12:50 / 21.05.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета