Вижте как ще работи първата паркинг кула в Пловдив и на какви цени

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (18)
06:45 / 12.01.2020
36391
Първият модулен паркинг в Пловдив бе официално открит и осветен в петък. той се намира до Сточна гара, на 7 нива и има 15 места като има възможност за надграждане. 

Подобни съоръжения се изграждат в САЩ и Япония от години, заради проблемите с паркирането в града на тепетата, рали шампионът Костадин Щерев и сътрудникът му Димитър Иванов са решили да улеснят шофьорите с реализирането на този проект, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Съоръжението е застраховано, както и всеки един клиент, който влезе в нашия паркинг си има застраховка 24 часа. Ще има охрана и постоянно видеонаблюдение и човек, който ще помага на всички, да се запознаят с този тип паркиране" каза Костадин.

Първият етаж на паркинга е за джипове, бусове и по-големи автомобили, а от 2 до 5 етажа са за коли със стандартни размери. 6 и 7 етаж са за ванове и джипове. 

"Това е автоматична паркинг система, която позволява паркиране на много автомобили на малка площ. То става напълно автоматично. Единственото, което трябва да направи шофьора е да паркира колата, да прибере страничните огледала, да излезе от автомобила , оттам нататък машината прави всичко. Тя подрежда колит" обясни Димитър Иванов пред журналисти.

Когато шофьорът пожелае да си вземе автомобила, набира номера на платформата на контролния панел и тя автоматично слиза. 

"Не само с номера, но ще изградим системата в бъдеще да е напълно автоматизирана. Ще има апарат, на който натискаш копчето и ти излиза карта. С тази карта после излиза вашата кола" каза рали шампионът.

Таксата за паркиране в кулата ще е около 3 лева на час, като всеки клиент може да си направи абонамент за цяла нощ, който ще е 10 лева. Абонаментната карта за 1 месец ще е 90 лева. 

"Трудностите, докато се изгради съоръжението бяха доста. Като се започне с избора на производител, с когото да работим и се стигне до финалните заключителни щрихи, които положихме. Пътят изобщо не е лесен", разказа Димитър за процеса на създаване на паркинга.

"Благодарим на всички, които ни помогнаха, Общината също застана зад нас. Благодарим най-вече на момчетата, който ни помогнаха да изградим съоръжението" заключиха двамата предприемачи.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (18)

Още по темата (76):
18.03.2024 Новият директор на "Паркиране и репатриране" обясни за многоетажния паркинг в "Смирненски"
25.10.2022 Пловдивчанин: За това ли плащам по 100 лева на месец?
11.04.2022 Общината: По-скъпото паркиране на някои места в Пловдив е в сила от 1
април
09.04.2022 Сигнал: Усетихте ли как тихомълком увеличиха още една цена?
17.01.2022 Иван Тотев разкритикува Общината
09.11.2021 Банка иска да построи многоетажни паркинги и да ги вземе на концесия за 30
г.
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).