Вижте как изглежда отвътре новата 10-милионна инвестиция в Пловдив!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:42 / 05.02.2022
14746
Кметът Здравко Димитров и инж. Иван Чолаков, изпълнителен директор на водеща българска компания в областта на високотехнологичното оптично производство, откриха днес нов производствено-развоен център. На церемонията присъстваха кметът на район "Тракия" Костадин Димитров и кметът на Панагюрище Никола Белишки.

С инвестиция от 10 млн. лв. специализираната в производството на оптични изделия с военно и гражданско предназначение компания "Оптикс" откри новата си база в Пловдив. Тя се намира в Южната промишлена зона с обща площ 4000 кв.м. и включва производствено-административна сграда и специализирано оборудване.

Преди да пререже лентата кметът Здравко Димитров коментира, че инвестицията е пореден повод да се припомни, че Пловдив и регионът са водещи привлекателни бизнес територии не само в страната, но и в цяла Югоизточна Европа.

"Особено ми е приятно, когато откриваме нов бизнес в града, и то високотехнологичен, и на утвърдена компания не само в България, но и по света. Още преди четири години инж. Чолаков ми сподели, че има намерение да инвестира в Пловдив. Нашият град наистина е едно от най-притегателните места за инвестиции. Нека успехите Ви се множат", заяви кметът и допълни, че общината ще продължи да създава най-добрите условия за инвеститорите. Очакванията са следващите години изпреварващият ръст на икономиката да се запази.

"Избрахме Пловдив, защото се развива изключително бурно последните години и градът е в чудесна комуникация с Панагюрище. Най-ценният ми развоен ресурс е тук, където има утвърдени и авторитетни учебни заведения". С тези думи изпълнителният директор Иван Чолаков поясни решението си за инвестиция именно в града под тепетата. Той подчерта, че от компанията в момента преговарят с космически програми за производство на комплектовки за сателити, участват в сериозни проекти за охрана на стратегически обекти като "Фронтекс", произвеждат ендоскопи за най-известния хирургически робот в света.

След церемонията по откриване кметът Здравко Димитров и гостите разгледаха новата база. В обособената за производството част вече функционира цех за насищане на печатни платки и производство на електронни възли. Цехът е високотехнологично оборудван, разполага с автоматичен склад и изпитвателна лаборатория за електрически измервания.

Новата инвестиция позиционира стабилно "ОПТИКС" АД в региона, създавайки условия за близо 100 нови работни места за специалисти и инженери в областта на развойната дейност. За своята 23-годишна история фирмата се е утвърдила като водещ български и европейски производител на оптични, оптико-механични и оптико-електронни възли и изделия с военно и гражданско предназначение и продължава да бъде предпочитан партньор в повече от 45 страни по света.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (521):
10.04.2024 65 водещи компании търсят служители в Пловдив
28.03.2024 ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo
UniRetiCon
23.03.2024 Нов завод за 107 милиона до Пловдив търси 110 работници
21.03.2024 Западен гигант започна изграждането на нов завод в Пловдив
20.03.2024 Инвестиции за над 250 милиона евро: Новите заводи край Пловдив
16.03.2024 Предвиждат изграждането на пешеходна алея и веломрежа, която да свърже общините Раковски и Марица
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).