ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Видни гости от САЩ гостуват на фондация "Рома" за Деня на ромите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:03 / 07.04.2011Коментари (4)1459
Високопоставени американски гости пристигат утре в Пловдив на посещение във Фондация за регионално развитие "Рома", съобщи председателят й Антон Карагьозов.

Под тепетата идват Мак Дугъл - председател на Борда на директорите на станалата много популярна у нас неправителствена организация "Америка за България", Сара Перин - директор на програмата "Социални дейности" в същата организация, както и националният ромски лидер Румян Русинов - изпълнителен директор на американската младежка фондация "Арете".

Повод за визитата им е 8 април - Международния ден на ромите, на който по традиция Фондация "Рома" организира чествания в пловдивския квартал "Столипиново".
Гостите от САЩ ще се включат лично в масовите обществени прояви и тържеството по случай големия ромски празник, който започва в 10 часа с празнична програма на открита сцена на ул. "Ландос" №81 пред офиса на фондацията.
Известният кларнетист и музикант Максим Томов-Шен и неговият оркестър "Рома" ще подгряват зрителите, заедно с вокална-инструментална група "Ние пак сме най-добри" при СОУ "Найден Геров".

Официалното откриване на програмата ще бъде в 11 часа, когато на сцената ще излязат десетина ромски красавици, които под ритмите на музиката ще спорят за престижната титла Мис "Чае Шукарие".

В купона ще се включат и брейкърите от "Столипиново" от формация "Електрик Бляк Брейкърс".
Община-Пловдив пък е осигурила награди за участниците в подготвената специална викторина.

На тържеството са поканени кметът на Пловдив Славчо Атанасов, районният кмет Петър Петров, както и много други гости и общественици.
"Празникът е наш, но каним всички пловдивчани да се включат в него. Всеки е добре дошъл... Що се отнася до визитата на Мак Дугъл и Сара Перин в Пловдив, то тя много ни трогва, но и задължава нашата фондация да работи все така активно занапред. Впечатлен съм от положителното им отношение към нашите проблеми и нашата работа", обясни Карагьозов.

Целта на посещението на високите гости от Ню Йорк е да се запознаят отблизо и с на Фондация "Рома" за десегрегацията на ромските деца в приемни масови училища по проекта "По-добро бъдеще за ромските деца в Пловдив, както и програмата "Заедно на градина, заедно на училище", финансирани от "Америка за България".

Визитата на Мак Дугъл и Сара Перин продължава традицията общественици от САЩ да гостуват лично в Пловдив, за да се запознават с проблемите на ромската общност в града. Както е известно преди месец и половина американският специалист в областта на интеграцията на малцинствени групи Брайън Мъри направи официално работно посещение във Фондация за регионално развитие "Рома" в Пловдив. Мъри е председател и основател на американската младежка фондация "Арете" - организация, посветена в създаването и подкрепата на лидерство в ромската общност в Европа.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Отвратително ! Ден на циганите ли , кой го измисли,някой мангал вероятно !!! По-важното е кой го наложи. !Срам ме е , че живея в ДЪРЖАВА , в която се празнува ден на хора , които ни убиват, ограбват и псуват !
+4
 
 
Аз бих посъветвал уважаемите Дугъл-Гугъл и Перин-Мерин, а също и Мъри-Дъри да останат в Столипинтаун поне месец, та дори година, за да се запознаят по-обстойно с проблемите на роми-громи, цигани-мигани и ченгенета-менгенета, както и за да им стане ясно какви проблеми създават те на българския етнос и на българското общество като цяло... Пък като са толкова милосърдни и загрижени, защо да не евакуират всички жители на Столипиново, Шекера, Аджасана и Армана там, далеч, в средния запад, при индианците...
+4
 
 
Ако имат ценни вещи да си ги оставят на в сейфа на хотела... Браво на всички с фондации, които цоцат на гърба на циганите
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: