Велоалея под моста на река Марица предложи пловдивчанин

Автор: Мариана Панчева
Коментари (6)
08:35 / 01.07.2018
3789
Пловдивчанин се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg, за да сподели своето мнение и идеи относно велоалеята на бул. "Марица" – юг.

"Често минавам оттам и винаги стигам до кръговото на Водната палата. На това място е невъзможно да пресечеш, за да минеш направо - независимо откъде идваш. Затова имам едно предложение, не е много трудно и с неголям разход може да се направи така, че велоалеята да мине под моста. Има и място, има и ниво далече над нормалното за реката", пише нашият читател. Като цяло идеята е суоръжението да е плътно залепено към едната страна на моста и да е снабдено с парапет. "Така ще се реши един голям, голям проблем на много велосипедисти и велоалеята ще се отпуши напълно, при това без да се пречи на автомобилите."

Проблем за преминаване ще има единствено при много голямо ниво на водата. 

"Ако все пак се вземе решение да се обезопаси, може да се направят автоматично спускащи бариери от двата края на принципа на лостова система", предлага пловдивчанинът.

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...
Доброволец от "Пловдив 112" търси помощ за сина си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).