ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Вече 2 години преградни пана пречат на движението по ул."Отец Паисий"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:00 / 09.02.2011Коментари (7)5356
© Plovdiv24.bg
В редакцията на сайта получихме сигнал от наш читател, че
вече повече от две години в самия център на град Пловдив на ул."Отец Паисий", в близост до градинката на Джумаята, са преградени десетки квадратни метра не само от тротоара, но и от уличното платно.

Репортерската проверка на Plovdiv24.bg потвърди думите на нашия читател. Няма указателна табела или надпис, показващи защо са направени тези заграждения и какво точно се извършва зад тях. Предполагаемите строително монтажни дейности отдавна са замразени, предпазните мрежи са разкъсани, устойчивостта на скелето е съмнителна.

Читателят твърди, че въпреки многократните жалби от съседи и потърпевши - от Централната Община нехаят.

"До кога ще продължава тази безотговорност при положение, че за едно паркомясто на месец се заплаща 200 лв.? Да не говорим за безопасността на гражданите и гостите на Пловдив, които се опитват да избягват загражденията, отивайки или връщайки се от разходка в Стария град?", пита възмутен читателят.

"Било е необходимо да се направи укрепване, тъй като сградата е отворена и конструкцията се вижда. От район "Централен" има протокол към собствениците с предложения за укрепване, изчаква се да се направи от инвеститора такъв проект, да се представи и одобри от всички инстанции. Нужен е подписът и на двамата собственици, но доколкото знаем има неразбирателство между тях. Писмото с препоръките от район"Централен" е от дата 20.01.2010г. с тримесечен срок за изпълнение. Изготвените документи инвеститорите трябва да представят вече в Главната Община и там вече не знаем какво е станало", каза главният инженер на район "Централен" г-жа Иванова.

Нашият репортер се свърза с кметът на район "Централен" Райна Петрова да внесе малко яснота по проблема. Кметицата на "Централен" каза, че по случая има писани многобройни жалби до Министерски съвет, до кмета на района, до кмета на Пловдив и до много други институции.

Свързахме се и с главният инженер на Община Пловдив Христина Иванова. Дори след личното съдействие, оказано на репортера ни от г-жа Иванова, служителите от Главната община казаха, че нямат спомен при тях да са постъпвали проекти за въпросната сграда на ул."Отец Паисий" №8 и върнаха "топката" в администрацията на район"Централен".

Въпреки, че ударихме на камък, защото от близо две седмици чакаме отговорът на район "Централен" какво всъщност става, репортерската проверка на Plovdiv24.bg продължи. Разбрахме, че за ул."Отец Паисий" №8 има разрешение от район"Централен" за затваряне на тротоара и това решение е съгласувано с КАТ. От май месец 2009 г. обаче фирма "Миро Трейд" ЕООД, които са инвеститорите на сградата, са престанали да плащат за тротоарното право и са започнали съдебни производства.

Очаквайте подробности по решението на случая само в Plovdiv24.bg.



Още по темата: общо новини по темата: 2
06.05.2012 »
15.02.2011 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Ох, майко-о-о-о ... никой не знае какво става там вече 2 години
+1
 
 
Като че ли в последните години думите "безхаберие" и "некомпетентност" станаха синоним за управленето на нашия град, за администрацията и чиновниците. Да не се чудим защо сме "град със затихващи функции", както се произнесе един водещ журналист преди време. Истината обаче е, че ние сме си виновни за това състояние на нещата с бездушието и безразличието си. Изпадаме в умиление пред снимки от Пловдив преди 30г. и охкаме колко е било чисто и красиво, но да се захванем сами с нещо-не! Ето защо сме вече на 7 място по привлекателност в България и ще падаме още ако продължаваме в същия дух!!
+3
 
 
Всъщност на някой стана ли му ясно има ли разрешение проблема, или просто се напомня на обществото за съществуващият проблем. Ясно е че никой нищо не е свършил по въпроса, ама в такъв град живеем с такива управници.
+5
 
 
Крайно време беше, да се повдигне въпроса с тая порнография на пъпа на Пловдив.
+10
 
 
нищо ново... то да беше само това... некадърна администрация + траещи си овце = пропаднал град
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Дете от Враца бе простреляно в главата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: