ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Още 5 г. преградните пана на "Отец Паисий" 8 ще тормозят гражданите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:00 / 15.02.2011Коментари (10)4602
© Plovdiv24.bg
Разследването на Plovdiv24.bg по сигнал на наш читател, че
вече повече от две години в самия център на град Пловдив на ул."Отец Паисий" №8, в близост до градинката на Джумаята, са преградени десетки квадратни метра не само от тротоара, но и от уличното платно, продължава.

Припомняме, че на мястото няма указателна табела или надпис, показващи защо са направени тези заграждения и какво точно се извършва зад тях. Предполагаемите строително-монтажни дейности отдавна са замразени, предпазните мрежи са разкъсани, устойчивостта на скелето е съмнителна.

След близо двуседмично изчакване, вече можем да ви запознаем с официалната информация от кметството на "Централен" по случва със сградата, находяща се на ул."Отец Паисий"№8.

От разговорът на нашият репортер със зам.-кмета на района Димитър Цветков се оказа, че фирмата инвеститор има разрешение за строеж от 10.08.2005 г. Срокът на такъв тип разрешения е 5 годишен. През 2009 г. обаче единият от двамата собственици на фирмата изпълнител е подал жалба в съда. Провелото се дело е приключило на 12.07.2010 г., а решението на Пловдивският окръжен съд е влязло в сила от 05.10.2010 г. То е в полза на другия собственик "Миро Трейд" ЕООД, който продължава строителството на сградата.

Цветков поясни, че има протокол от съвместна комисия от Община Пловдив и район "Централен", която е установила, че сградата се нуждае от ремонт и укрепване, тъй като е строена през 30-те години на предходния век. На това основание на 07.02. 2011г. има нова молба, която е именно от "Миро трейд" ЕООД, в която са представени конструктивни проекти за реконструкция и укрепване на съществуващата сграда.

Зам.-кметът на "Централен" каза, че се очаква фирмата инвеститор "Миро трейд"ЕООД, да получи разрешение за строеж, което според законът по ЗУТ е със срок от 5 години.
По отношение на загражденията на сградата се оказа, че са поставени съгласно план за "Безопасност и здраве", който план е съгласуван с КАТ.

Така че, от тук нататък гражданите, живеещи или работещи в района на ул."Отец Паисий"№8 (до градинката на Джумаята), трябва да се въоръжат с търпение за още около 5 години. Такъв е срокът, позволен от Закона по ЗУТ за приключване на строителните дейности по сградата, а премахването на оградните пана, пречещи на движението по улицата и тротоара ще стане след това.



Още по темата: общо новини по темата: 2
06.05.2012 »
09.02.2011 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И да, предишните кметове не са били по-стока, но и сегашния не е. Пловдив не се развива добре и изостава. Има много градове, нямам предвид Ню Йорк или Токио, но много градове в България, които се развиват по-добре. Ето само един единствен и неоспорим пример - Пловдив е на предпоследно място в цяла България по усвояване на средства от Еврофондовете, след нас е единствено община Чирпан. При това в номинално изражение, а ако приравним сумите към броя на гражданите, Чирпан ще ни издуха като куц охлюв. Това е много жалко и би ми било смешно, ако не бях пловдивчанин. Не може да се развиваме, ако не бичуваме недостатъците на едно управление. Пак казвам - или ще се набере една достатъчно голяма критична маса от хора като мен с НЕТЪРПИМОСТ към малоумието, мързела, тъпанарщината, корупцията и некадърността или сме обречени да сме най-нещастния и жалък град, позор за своите славни предшественици.
+1
 
 
Ще отговоря на всички по-долу, затова е в този формат. Изключително ми е мъчно да повтарям едно и също, както и елементарни неща, които би трябвало да се разбират от само себе си, но, май нивото във форума е такова, че се налага. 1) Начело на общинската администрация и дори на целия град, защото дори полицията е длъжна да му съдейства по закон, стои кмет, който се казва Славчо Атанасов, и който кмет носи пълната отговорност за всичко - и политическа отговорност и финансова, защото е МОЛ (Материално Отговорно Лице) на град Пловдив - подписва всички договори, заповеди, платежни нареждания, може да назначава и да уволнява, има всички права и съответно отговорности. С една дума кметът (за мен анти-кмет) Славчо Атанасов е главата на вмирисаната риба, а тя е бая вмирисана. От кметът В НАЙ-НАЙ-НАЙ-ГОЛЯМА СТЕПЕН зависи дали изброените от мен по-долу неща ще се направят както трябва или няма да се направят както трябва. А те не са направени както трябва и срещу това никой нищо не може да каже. 2) Естествено, че кметът Славчо Атанасов все прави нещо, когато не е болен, например побратимява ни с Диарбекир. Ако го сравним с някой друг кмет, който не ни е побратимил с никой, ще излезе, че сегашния ужасно много работи. Въпросът е обаче е какво работи и как го прави! 3) Да, вероятно не всичко е лайна в Пловдив, но тук коментираме лайната на Славчо Атанасов. Ако не сте забелязали темата е УЖ ВРЕМЕННИ ЗАГРАЖДЕНИЯ ПО ВРЕМЕ НА НЯКАКВИ СТРОЕЖИ - в статията е даден великолепен пример как в продължение на 10 години някой си може законно и безнаказано да загради част от нашия град - това си е безумие. Към това безумие давам примери за много други безумия, ЗА ДА ДОКАЖА ТЕЗАТА СИ, ЧЕ ТОВА БЕЗУМИЕ НЕ Е СЛУЧАЙНО, А Е ПРАВИЛО. И доказвам с примери, че безумията са нещо нормално, нещо типично в работата на Община Пловдив, начело на която стои анти-кмета Славчо Атанасов. 4) И точно поради това презирам и въобще не крия антипатията си към анти-кмета на Пловдив Славчо Атанасов. Обичам Пловдив, обичам семейството си и искам сина ми да живее в един друг Пловдив, който сто пъти по-добро място за живеене. НАЙ-НАЙ-НАЙ-ЛЕСНОТО е да премахнеш идиотските практики и начин на работа на общинската администрация - няма нужда от никакви пари, много или малко. Няма нужда от никакво финансиране. Има нужда от Ъкъл и Разум. Има нужда от визия, култура, управленски умения, желания, възможност, енергия, опит и воля да ги приложиш на практика. Все неща, които са несъвместими с Славчо Атанасов - един ужасно посредствен балкански селянин. И поради тази причина - да - пристрастен съм - намирам го за ужасно обидно към мен и към болшинството от моите съграждани да имаме такъв малоумник за кмет. За мен стана лична кауза - има неща, които човек прави без пари и без лична изгода, прави ги заради убежденията си.
+3
 
 
Пускаш си едно разрешително за укрепване на сграда и тротлара пред къщата е твой за срок от 5години т.е. заграждаш си полвин декар в центъра на града!После си пускаш едно удължаване на проекта и още 5години си ползваш пространството!Община централен гледа в тавана и отсича така ще е !Е това ако не е безумие на местна почва здраве му кажи!Ако тия там мислеха с главите си щяха да кажат ние ти дадохме срок ти не се вмести в него сега пак ти даваме срок но ти ще направиш по големи инвестиции като освободиш тротлара да преминават хората свободно-така г-н Цветков трябва да се разсъждава като се мисли за обществото все пак ние сме вашите избиратели.
0
 
 
Проблемът не е в правомощията на Общини, КАТ и други подобни, защото те имат правомощия. Проблемът е в МАЛОУМИЕТО на Общини, КАТ и други такива. Те още не са разбрали, че гражданите им плащат заплатите и осмислят професионалния им живот. Гражданите, а не строителните фирми, трябва да са приоритет на Общините, КАТ и не знам кой си. В т.нар. развити държави вниманието на администрацията се фокусира върху ЧОВЕКА-гражданин. Иначе всеки има право да прави какъвто си иска бизнес, дано да е успешен, БЕЗ ДА ПРЕЧИ (или в най-лошия случай да пречи минимално) на другите хора да живеят, да работят, да спят, да се наслаждават на красива градска среда. Друг гигантски проблем е, че Общината не опазва собствеността си. Всеки може да разкопае общинска собственост когато си поиска, да разбие тротоара пред строежа си и да го възстанови когато иска с плочки по свой вкус и с качество по свой избор. Или да загради повече, отколко му е позволено и отколкото реално има нужда. По време на Главчовото антиуправление цели улици бяха затваряни с месеци и години даже, без по тях реално да се работи нещо или ако се работи, то неритмично. Улица Марица-юг стоя поне една година затворена около новия мост, за да има къде строителните камиони да паркират и на строителната фирма да и максимално е удобно - естествено за сметка на гражданите. Лично аз съм виждал с очите си десетки улици, които стоят разкопани с месеци и чакат времето да се стопли или инвеститора да намери пари и да създаде необходимата организация. Прясно ремонтирани улици са нашарени с гнусни кръпки, в над 99% от случаите ужасяващо некачествени. Цели улици има с ужасяващо некачествени нови плочки, "възстановени" от инвеститора след края на строежа, които се ронят още след първата зима. При това са по качество, вид, цвят и размер изцяло по избор на инвеститора и тротоарите, ако не са тотално изровени, приличат на една безкрайно кичозна ориенталска чаршия. Общината дори не се е сетила да им постави условие да възстановят тротоара минимум в предишния му вид. А на много места има направени извън всякакви стандарти паркинги върху тротоари, които обслужват някакви частни интереси.
+10
 
 
Проблемът е не в собствениците, а в правомощията на общини, КАТ и други подобни. Тротоарите не са техни собствени. Единствен собственик са гражданите. В развитите държави няма затворени поради строеж или каквито и други причини тротоари. Тротоарите се покриват и пешеходците се движат свободно. Кметствата не да дават "разрешения" а да защитават интересите на гражданите. За това предлажение не са необходими пари!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: