Важно за всички родители, които записват децата си на градина!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:36 / 20.05.2015
3609
Завърши записването на класираните на 30 април 2015 г. деца за прием в първите възрастови групи в детските заведения. От общия брой класирани 1895 деца, родени през 2012 година, вече са записани 1646 деца. 

Останалите деца ще участват в следващите класирания, тъй като не са приети по първо желание или не са удостоверили ползваните критерии в подадените от тях заявления. Родителите на тези деца трябва да знаят, че за участие в следващото класиране, задължително следва да подадат нови заявления.

Много внимателно обаче трябва да посочат своите желания, тъй като при второ класиране и незаписване на децата могат да попаднат под забраната на т.11 от раздел II на Методиката за прием, според която се предвижда забрана за участие в класиранията в период на 45 дни.

Анализите на общинската администрация показват, че има достатъчно места за всички деца, пожелали записване в детските градини. Проблемът е частичен само за определени райони на града, но с разкриването на новата сграда на ЦДГ "Мир" от началото на учебната 2015/2016 година ще бъдат осигурени места и за децата на съседния район "Централен" и на не толкова много отдалечения район "Северен". 

Родителите на всички деца от града следва да знаят, че новата база на ЦДГ "Мир" ще е достъпна за всички тях, защото значителният брой свободни места, които вече са обявени в Системата за прием, предполагат прием и на децата от другите райони. Намаленият брой точки, съгласно административния район по настоящ адрес на децата, не трябва да ги притеснява - големият брой свободни места осигурява прием на повече деца и с намален брой точки.


Другата детска градина, към която могат да се насочат част от родителите от районите с незначителен недостиг на места "Централен" и "Южен", е ЦДГ "Рая". Тя се намира до Коматевския възел и по-големият брой свободни места в нея е поради факта, че четири групи, постъпили преди 4 години, когато е построена градината, отиват в училище и освобождават повече места.

Следващото класиране е на 28 май и родителите вече могат да се запознаят с публикуваните свободни места. Срокът за подаване на заявления е 26 май от родителите по интернет или 22 май при подаване на заявления на хартиен носител при директорите на детските градини. 

Препоръчваме на всички родители при подаване на заявленията да са внимателни при посочване на критериите, защото обстоятелствата в тях трябва да са актуални към крайната дата на подаване на заявленията и да се удостоверят със съответните документи при записване. Проверката на критериите за настоящ адрес на децата и за липса на задължения на родителите е автоматична и не изисква представяне на документи.

Доволни ли сте от деткста градина на Вашето дете? Намерете я в списъка тук: //guide.plovdiv24.bg/detski-gradini.html и напишете Вашето мнение. Нека и другите родители да знаят какво е състоянието в детските градини в Пловдив. Нека си помогнем взаимно чрез впечатления от 1-ва ръка - коя детска градина е добра и къде не се държат достатъчно добре с децата - намерете градината: //guide.plovdiv24.bg/detski-gradini.htmlи коментирайте.

Виж коментарите (0)

Още по темата (231):
25.04.2024 Обявени са новите места в ДГ "Каменица"
11.04.2024 Започна кандидатстването за прием в първа група на детските градини в
Пловдив
24.03.2024 Важно: Задължително предучилищно образование за децата в Пловдив
12.03.2024 Ясни са резултатите от поредното класиране за прием в детските заведения в Пловдив
13.02.2024 Приключи поредното текущо класиране за прием в детските заведения в Пловдив
12.12.2023 Ясни са резултатите от последното за 2023 г. класиране за прием в детските заведения
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).