ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Валери Жаблянов, Левицата: Държавата е длъжник на Пловдив
Автор: Диана Бикова 13:36 / 05.06.2024Коментари (0)2177
©
Валери Жаблянов е водач на листата за народни представители на Левицата от Пловдив град и на кандидатите на обединението за европейските избори. В интервю за Plovdiv24.bg той коментира политическата обстановка в страната и предизборната кампания до момента.

"Политическата обстановка я оценяваме като повечето български граждани. Обстановка, в която се създава в голяма степен умишлено отчаяние от политиката, от невъзможността да се промени управленския модел на държавата, от невъзможността да се излезе от сегашното до голяма степен икономическо тресавище, от невъзможността да бъде преодолявана инфлацията. Всичко това в момента се внушава на хората. Създава се чувство за неизбежност, бих казал обреченост, което не само Левицата не го споделя. Ние сме политическа сила, която на базата на опита на политиците, които участват в нея, знаем, че това не е така. Знаем, че днешният живот на българския гражданин се обуславя в най-голяма степен от решенията, които се взимат в Министерския съвет и Народното събрание. Затова смятаме, че трябва да се промени съставът на Народното събрание и да има Министерски съвет, който е много далеч от тези, които познаваме през последните две години“ – подчерта Жаблянов.

Българските граждани трябва да осъзнаят на първо място, че правата са ни дадени, за да ги използваме и не трябва доброволно да се отказваме от тях.

"Големият въпрос е можем ли да променим съдбата си. Можем, с дружни усилия. Каква е посоката? На първо място това е вътрешното ни състояние като общество. Материалното разделение в нашето общество достигнаха космически размери. Няма по-разделено в материален план общество в Европа от българското. Вече е застрашен достъпът до здравеопазване на цели райони от страната. 

Министерския съвет не знае какво да прави с висшето образование – преди 3 месеца г-н Денков предложи отмяна на университетските такси, ректорите скочиха като казаха, че не могат да вържат бюджета без студентските такси, а в същото време в Конституцията пише, че образованието е безплатно. 

Това е резултат от водената политика или от липсата на политика. Всички въпроси, поставени на масата, очертават необходимостта от нова вътрешна политика в областта на образованието, икономиката, инвестициите, доходите, данъците“ – коментира той.

Жаблянов е категоричен, че досегашният председател на ЕК Урсула фон дер Лайен носи пряка отговорност за това, което е Европа днес – с понижаващ жизнен стандарт, с почти постоянни протести на фермери, с проблеми в различни сектори и то не в Източна, а в Западна Европа. "Носи тежестта на сегашната икономическа политика води към войната в Украйна. Отговорът "Защо Европа е в такова състояние, една част от него се корени в отношенията на ЕС с Русия“ – смята той.

Българският политик е оптимист, че в Европа все повече се чуват трезви гласове, че подкрепата и участието във войната е в разрез с интересите на всеки европейски гражданин.

Жаблянов коментира в интервюто отношението на българските граждани към политиката и изборите и защо са резервирани, както и каква алтернатива предлага автентичнoто ляво обединение на България.

Конкретно за Пловдив посочва, че държавата е длъжник на града. Смята, че паметникът Альоша е един от символите му и трябва да остане на мястото си, а не да се правят опити да се премести в Музей на социалистическото изкуство.

Левицата! участва в изборите на 9 юни с бюлетина №19. Може да подкрепите Валери Жаблянов с преференция 101.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Цялото интервю гледайте в прикаченото видео!




Още по темата: общо новини по темата: 617
21.07.2024 »
02.07.2024 »
02.07.2024 »
28.06.2024 »
27.06.2024 »
27.06.2024 »
предишна страница [ 1/103 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Олимпийски игри в Париж 2024
Хороскоп за деня
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Как ще оцените началото на мандата на новия кмет Димитров?
Слаб (2)
Среден (3)
Добър (4)
Много добър (5)
Отличен (6)
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: