ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
В разгара на предизборната кампания: Колизии в СДС-Пловдив
Автор: Диана Бикова 12:56 / 04.10.2019Коментари (1)6442
© Plovdiv24.bg
Ръководството на СДС - Пловдив се разграничава от листата, наредена от името на СДС за кандидати за общински съветници, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Това стана ясно на пресконференция с участието на Никола Хаджийски, председател на СДС град Пловдив и член на Националния съвет, инж. Добри Вълчев, зам.-кмет на р-н “Централен", представител от СДС от квотата на Реформаторския блок, инж. Христо Шипков, председател на р-н “Източен" и член на Градския съвет и на Областния съвет на СДС – Пловдив, инж. Екатерина Асенова, член на Градския и на Областния съвет на СДС - Пловдив, Емилия Шарева, член на Градския и на Областния съвет на СДС – град Пловдив, инж. Пламен Чемишанов, секретар на СДС и член на Националния съвет, инж. Серафим Александров, заместник-председател и член на Националния съвет на СДС.

Регистрираната листа на кандидатите за общински съветници от СДС град Пловдив не са кандидатите на СДС. Това са кандатите на Румен Димитров Христов - заяви пред медиите председателят на сините в града Никола Хаджийски. 

Тези кандидати не били одобрявани нито от членовете на СДС - Пловдив, нито от ръководството на партията в града, не са предлагани за обсъждане, а са регистрирани авторитарно от самия Румен Димитров Христов - твърди Хаджийски. 

"Вместо високо образовани членове и симпатизанти на партията - адвокати, инженери, учители, лекари, доктор на науките, икономисти, Румен Христов регистрира избрана от него кандидатка за водач на листата с образование за сервитьорка, при цялото ми уважение към тази професия", допълни Хаджийски. Според него, нито един от вписаните в листата не е член на СДС. 

Националният лидер не дал на местния пълномощно да регистрира партията за участие в изборите, а дал правомощията на Йордан Кръстанов от Пазарджик.  Причината е, че пловдивската структура застанала зад кандидатура, която счита за подходяща да подкрепи. Хаджийски е категоричен, че членовете на СДС няма да гласуват за регистрираната листа, а на по-късен етап в хода на кампанията ще съобщят кого подкрепят за кмет на Пловдив. 

Никола Хаджийски каза още, че няма да пречат на изборите по никакъв начин. След това ще свикат областен съвет на област Пловдив, на който ще се реши какви действия ще се предприемат. За нарушаване на устава на партията вероятно ще се иска оставката на председателя Румен Христов. 

На твърденията на другия отбор от СДС, че Никола Хаджийски и участвалите в пресконференцията са нелегитимно ръководство, Хаджийски заяви:

"Румен Христов, който е сега председател на СДС, тогава е бил член на НИС и заместник-председател. За да бъде свикана градска отчетно-изборна конференция, се взема разрешение от НИС на СДС. Румен Христов и всички останали членове са се подписали тогава, за да бъде свикана тази конференция. На всяка конференция има представител на НИС и аз съм избран, единия път с разлика, защото имаше повече кандидати, а на втората отчетно-изборна конференция през 2018 г. съм избран единодушно.

Ако СДС-Пловдив е нелегитимното ръководство, тогава легитимен ли е председателят на СДС? Тъй като 80 души делегати от Пловдив град и Пловдив област присъстват на националната конференция, на която избираме Румен Христов. 30 от тях са само на град Пловдив. Ако ние сме нелегитимни, и Румен Христов не е легитимен председател.".



Още по темата: общо новини по темата: 787
07.02.2022 »
03.02.2022 »
03.02.2022 »
09.12.2021 »
25.11.2021 »
25.11.2021 »
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 06.10.2019 г.
0
 
 
Пловдив не беше ли Синята крепост на СДС! След като управата им се присламчи към ГЕРБ, дали това не е печалната им кончина като политическо движение? Край на илюзиите, че освен ГЕРБ и ДПС в Пловдив вече може да има друга формация във властта. За разграждането на идеята СДС работиха старателно мнозина, които се изкачиха до върховете на държавата, вкл. до Президентската институция. Печален край на еуфоричната романтика, уви!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: