В "Тракия" изграждат достъпна среда по основни пътни артерии

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:46 / 17.12.2021
1832
Започна изграждането на достъпна среда на три кръстовища по булевард "Освобождение", съобщи кметът на "Тракия" Костадин Димитров. На пресичанията с улиците "Вълко Шопов", "Димитър Ризов" и "Недялка Шилева" тротоарите се скосяват и инфраструктурата се изгражда съгласно нормативните изисквания.

"По този начин се стремим да осигурим равен достъп до градската среда на нашите съграждани в неравностойно положение, както и да създадем удобство на родителите с детски коли и на велосипедистите", заяви Костадин Димитров.

Той допълни, че предстои да бъде изградена достъпна инфраструктура и на кръстовището на улиците "Съединени" и "Шипка".

По-рано тази година в три жилищни входа в район "Тракия“ бяха поставени електрически подемни платформи, осигуряващи достъпната жилищна среда за хората с увреждания - вход "А“ на блок 148, вход "Б“ на блок 216А и вход "Г“ на блок 265. Това стана по компонент K1 на Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност към Министерството на труда и социалната политика.

Експертите от районната администрация оказаха пълно съдействие на заинтересованите лица при набавянето, изготвянето и съгласуването на необходимата документация.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).