ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Узаконяват неизгодна сделка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:59 / 30.11.2006Коментари (13)5007
©
Управляващата коалиция е договорила да подкрепи монолитно предложението на администрацията на кмета Иван Чомаков за продажбата на терен от 60 000 кв.м до Братската могила за 20 000 лева на сесията днес, призна синият общински съветник Александър Николов. Така той потвърди съмненията, че общинският съвет ще замаже гафа с решението на комисията за обявяване на "Дриймвил"ООД за победител в опорочения конкурс. Решението е било взето от представителите на ОДС, ССД, ВМРО и ДПС.

Няма обявена такава сума от 20 000 лева, твърдеше вчера членът на комисията по градоустройство арх. Атанас Недевски. Активистът на ССД и главен архитект на община "Родопи" се оказа, че не е чел внимателно материалите, за които ще гласува на сесията днес. За него становищата на двете комисии за определяне на победител се оказваха достатъчни, за да вдигне ръка в подкрепа на подаръка, който градската управа готви за "Дриймвил". Политическата група вече взе своето решение, допълни Александър Николов, който преди време се прочу с фразата си, че не върви старейшините на града да работят на гладен стомах.
В дневния ред на сесията днес обсъждането на продажбата на 10 парцела и учредяването на безсрочно право на строеж на други 14 в парк "Отдих и култура" фигурира с формулировката "Обявяване спечелил конкурса за продажба...", която изключва обсъждане. Това говори за нагласата на съветниците да прокарат решението на комисията с председател зам.-кмета на града Петко Атанасов.

Парцели в тази част на Пловдив се продават за над 200 евро на квадратен метър, а "Дриймвил" ще плати за тях по 30 стотинки. Още при обявяването на условията имаше коментари, че те са правени за конкретен кандидат. Процедурните нарушения след това потвърдиха съмненията. Поръчкови публикации в местни медии сега се опитват да убедят пловдивчани, че сделката "имоти срещу инфраструктура" е уникална и е изключително изгодна за града. Прокарването на водопровод, канализация, електро- и телефонни кабели и газифицирането на квартала обаче е задължение на ВиК, "Електроразпределение", БТК и "Ситигаз", стана ясно още тогава, но тези съображения бяха заглушени от радостния хор.

Както "Монитор" вече писа, срещу 20 000 лева за парцела и още 16 427 350 лева за инфраструктура на "Дриймвил" стои предложението от 23.1 милиона, при това платими в брой, на "Консорциум за изграждане на зона за отдих и култура - гр. Пловдив". Дори да се приеме, че изграждането на инфраструктура ще струва 16.5 милиона лева, то в общинската хазна биха влезли чисти 6.6 милиона. Освен това, от консорциума дават и друг бонус - общината да получи безвъзмездно до 100 апартамента за решаване на социални нужди, но комисията подминава и тези аргументи. Информацията е на вестник "Монитор".


Още по темата: общо новини по темата: 6
30.07.2013 »
30.07.2013 »
29.07.2013 »
17.03.2011 »
30.11.2006 »
27.11.2006 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 30.11.2006 г.
0
 
 
Господа общински съветници, Защо пришпорвате тази сделка за парк"Отидих и Култура",страх Ви че като влезнем в евро съюза, някой г-да няма да могат да си вземет комисионните. Ами то се знае че тази сделка не е в интерес на пловдивчани и вони ОТДАВНА НА ПЛАДНЕШКИ ОБИР. Е дано като влезем в европейския съюз, европейското законодатество не подминава с лека ръка такава измамни сделки като тази . А тези които са я покрепили да станат клиенти на европейската прокуратра, и да се разбере кой срещу каква комисионна е подкрепил власт имащите.
Aнонимен
на 30.11.2006 г.
0
 
 
Дрън дрън!!!бла бла! Кучетат си лаят кервана си върви!
maina
на 30.11.2006 г.
0
 
 
Към пловдив4анин: КЪВ СЪД,КВА ПРОКОРАТУРА БЕ КВИ 5 ЛЕВА!!!ТИ В КОЙ СВЯТ ЖИВЕЕЕШ?4ЕТИ ИСТОРИЯ - ПОСЛЕДНИТЕ 100 ГОДИНИ НИ6ТО НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО!!!ДАЛАВЕРАТА ПО ТЕЗИ ЗЕМИ СИГУР ЩЕ Е ВЕ4НА!!!
YYY
на 30.11.2006 г.
0
 
 
Председател на Общински съвет – Пловдив за втори пореден мандат aдвокат Страшимир Дочков СПИСЪК НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - ПЛОВДИВ ОДС Александър Петров Николов,Ангел Исаков Пописаков,Бистра Николова Сакъова Първанова, Едуард Магърдич Сарафян, Константин Христов Георгиев, Любен Рангелов Апостолов, Никола Димитров Ендрев, Николай Георгиев Караиванов, ,Пенка Христова Врачева, Петър Димитров Попов, Светлана Маринова Грозданова,, Стоянка Калчева Багрянова, Страшимир Василев Дочков Коалиция за Пловдив Александър Василев Константинов, Ангел Петров Петров, Анелия Кирилова Кирова, Антоанета Иванова Топалова, Георги Атанасов Атанасов, Георги Йорданов Йорданов, Красимир Калоферов Давчев, Любомир Георгиев Мутафчиев, Никола Хърсев Хърсев, Никола Христов Янакиев, Николай Атанасов Радев, Пенка Стефанова Калинкова, Радко Милков Багдасаров, Соня Димитрова Киркова, Тодор Иванов Кръстев ДПС Инан Смаилов Алиев, Еньо Митков Петров, Перхан Реджепова Карамукова НДСВ Андрей Иванов Захариев, Мариана Иванова Димитрова-Гичева, Радослав Динев Караславов, Стефанка Петрова Цонева, Стоянка Ангелова Димитрова ВМРО Илко Матов Илиев, Камен Маринов Шишманов, Лилия Радкова Учкунова, Стефан Николов Шивачев, Александър Колев Колев Общински съветници, нечленуващи в политически представителни групи Андон Георгиев Андонов – ДСБ, Божидар Антонов Здравков – ДСБ, Ваня Танева Танчева-Манчева – ДСБ, Венцислав Ванков Иванов, Атанас Димитров Недевски – ССД, Христо Атанасов Бонев – БСДП, Димитър Веселинов Костов – КеП, Николай Иванов Кузов – БДБ, Ахмед Фератов Азимов
КОРЕНЯК ПЛОВДИВЧАНИН
на 30.11.2006 г.
0
 
 
Господа услужливи общински слуги , побързайте за да осъществите най голямата сделка, достойна за книгата на „ГИНЕС”. Докога ще подкрепяте разбойници които отдавна трябваше да са зад решетките, Какво Ви обещаха за да ги подкрепите за тази сделка. Не Ви ли е неудобно че утре пловдивчани ще Ви сочат с пръст като най големите продажници. Е каквото и да е” Браво на Вас”. Видов ден идва и тогава ще се види кой кум кой сват. Явно прокуратурата трябва да се заеме с тази сделка защото мирише много яко на ИЗМАМА. Жалко е че, големите ще си обършат ръцете с Вас дребните които ги подкрепяте , а те пак ще са ни лук яли ни лук мирисали.
бесен
на 30.11.2006 г.
0
 
 
Хора , до кога ще ги търпим тези крадци и мошенници?????
D.K.P
на 30.11.2006 г.
0
 
 
Господа общински съветници, засрамете се най после . Това което правите е престъпление и ограбване на пловдивчани. С вашата подкрепа Вие узаконявате една далавера ,зад която се крият все едни и същи хора и рано или късно ще си плащат за това. И децата могат да си направят сметката, че 1кв.м земя не може да струва по евтино от една баничка. Всички който са подкрепили тази сделка, да им се потъри съдебна отговорност и щетите който са нанесли на общината да си ги платят от собствения джоб, ако не, да ги облекат в раирани костюми
Anonimen
на 30.11.2006 г.
0
 
 
Prestanete da si plashtate danycete i sydete obshtinata, resp. obshtinskija syvet. Taksa smet e edna ot nay-visokite. Zashto maloumnicite ot obshtinska ohrana ne kazhat kyde otivat parite ot payacite. Tyahnata deynost syshto e izvyn zakona, no vsichki si trayat.
Twister
на 30.11.2006 г.
0
 
 
Съгласен сам с всички. Така продадоха и парцелите на Кап. Райчо и П.Д. Петков. СДС- комунисти, предатели, крадци.
Aнонимен
на 30.11.2006 г.
0
 
 
КМЕТЕЕ,,оправи си ШИБАНИТЕ пътища и улици в ПЛОВДИВ ! Стига далавери, тва втория мандат ще ти изяде главата!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Електронно таксуване в градския транспорт
Мюсюлманите честват Курбан байрам
Бул. "Васил Априлов" минава под Централна гара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: