Управителят на "Товарни превози": Стачката в Пловдив в първите два дни беше абсолютен цирк и пародия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
14:59 / 26.11.2011
4121
Стачката на БДЖ в Пловдив не беше стачка, а някакъв цирк, пародия. Това каза управителят на БДЖ "Товарни превози" Пламен Джуров, който прекара на гарата в Пловдив първия и втория ден от железничарската стачка. По думите му - желаещите да стачкуват служители на БДЖ са били подстрекавани и насъсквани от синдикални лидери, които не са служители на железниците. За 24 ноември сутринта Пламен Джуров разказа: "На гарата заварих революционна обстановка. Но това, което ми направи впечатление, е че 10 човека бяха служители, които ефективно стачкуваха и които бяха на работа. Около 15 човека бяха служители на железниците, които си бяха взели отпуска, и бяха солидарни със стачкуващите. И около 10 човека след това разбрах, че не са служители на железниците, а са синдикални лидери. Около 5 човека от цялата тази тълпа бяха местните луди, които синдикалистите бяха насъскали по един или друг начин - да викат и да вдигат врява".

По думите му - въпреки призивите за диалог и упреците, че ръководството не желае такъв, диалог със стачкуващите е бил абсолютно невъзможен. "Още с появяването ми на гарата, отидох към служителите на БДЖ, за да ги попитам какви са им настроенията, какви са им исканията, тъй като от няколко дни синдикатите ни упрекват, че няма диалог с ръководството, самите тях и стачкуващите, което е абсолютна лъжа. Бях посрещнат с освирквания, какъв съм, какво правя там, че това не е моето място, че тук "Товарни превози" нямат място... Съответно - двама от синдикалистите, които запомних по имена (единият беше Атанас Кръстев, другият - Балталийски), директно се нахвърлиха върху мен и започнаха да ме обиждат. Единият ме нарече куче, манипулатор, провокатор. Целият спектър на българските псувни беше употребен", разказа Пламен Джуров. Той каза, че е бил заплашван от синдикалните лидери, но полицията не е реагирала. Полицията е била безучастна и, когато стачкуващи са слезли на железния път и са спрели заминаващия панагюрски влак като са застанали на релсите, което е абсолютно нарушение на закона. Призовах ги на няколко пъти - да овладеят положението, да спазват обществения ред, каза Джуров. Това обаче не се е случило.

Управителят на "Товарни превози" е бил на гарата в Пловдив по заповед на изпълнителния директор на Холдинг БДЖ Йордан Недев. Той е получил и устно нареждане от председателя на Съвета на директорите Владимир Владимиров - да потърси диалог със стачкуващите и в евентуални преговори - да им представи позициите на ръководството.

Източник: агенция "Фокус"


Виж коментарите (6)

Още по темата (335):
26.04.2024 Гвоздейков подписа за двуетажните влакове
24.04.2024 Експерт: БДЖ е под заплаха за съществуването си
18.04.2024 Сигнал от Централна гара Пловдив: Тотална мизерия, спрете да крадете!
18.04.2024 Доставят 35 влака с пряко договаряне
17.04.2024 Бивша машинистка: Първата коза, която видях в живота си, беше в БДЖ
16.04.2024 Обоснована ли е по-високата цена на билетите на БДЖ?
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин
"Прослав" няма да е първият естествен резерват в Пловдив
Вече асфалтират улица "Петър Стоев"
В Пловдив водят тримата, измамили жени с над 30 000 лева
Пловдив почернява от полиция
Вход свободен в Музея на авиацията за Деня на храбростта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).