Улавят рибата от Гребната, продават я на търг

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
13:41 / 12.10.2010
4619
Улавят едрите риби от Гребната база, научи Plovdiv24.bg. Големите риби от гребният канал ще бъдат изловени и в него ще останат само малките такива, като към тях ще бъдат прибавени нови, това каза пред наш репортер шефът на ОП "Пловдивспорт" Георги Славков.

Както ви информирахме преди време, Гребният канал беше зарибен с бял амур, поради причината, че в него водораслите постоянно се увеличаваха и чрез рибата неговото чистене става най-добре и по естествен начин.

Шефът на ОП "Пловдивспорт" каза, че още когато е встъпил в длъжност през 2008 година е било назначено компетентно лице, което е направило нужните изчисления и е било взето решението, канала да се зариби с 2 тона и 300 хил. кг бял амур или близо 12 000 броя риби.

"През всичките тези години рибата вече достатъчно е наддала и в момента повече пречи, отколкото помага, затова ще махнем големите риби и на тяхно място ще зарибим с нови малки рибки", каза Славков.

Той каза още, че след улова на рибата тя ще бъде продадена на търг, за което е внесено искане към общината да се промени наредбата за търговете и чак тогава, когато това е разрешено рибата ще бъде продадена.

При разговора беше засегнат и проблема с незаконния улов на рибата от канала. "Лично аз и мой служители сме се натъквали на следи от бракониерство всяка сутрин, имало е и кръв и люспи от незаконно уловените риби", каза Славков.

Като цяло от ОП "Пловдивспорт" са много доволни от свършеното от рибата и намалянето на разпространението на водораслите на Гребната, затова и занапред ще разчитат на нейните услуги.

Виж коментарите (3)

Още по темата (8):
06.12.2010 Стотици пловдивски рибари останаха без бял амур
06.12.2010 Безплатният риболов на Гребната продължава до петък
06.12.2010 Стълпотворение на риболовци на Гребния канал
06.12.2010 Два дни безплатен риболов на Гребната в Пловдив
03.12.2010 Два дни безплатен риболов на Гребната подарява общината за Никулден
29.11.2010 Спешен втори търг за улов на бял амур от Гребния канал
Още новини от Новини от Пловдив:
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).