Ул. "Ген. Данаил Николаев" вече не е "синя зона"

Автор: Диана Бикова
Коментари (1)
10:54 / 09.11.2021
7889
Улица "Ген. Данаил Николаев" вече не е в обхвата на "синя зона". С 28 гласа "за", 15 "против" и 4 "въздържал се" общинските съветници извадиха улицата от списъка за платено паркиране, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов апелира към съветниците да гласуват против предложението, защото в момента "Ген. Д. Николаев" изглежда като средноевропейска улица.

"Улицата е маркирана, има 3 места за инвалиди, повече от 70 човека са получили талони за преференциално паркиране на домуващи. Район "Централен" има съгласуван проект с КАТ за разширяване на улицата в долния край, т.е. да има още места за живущи и платено паркиране. Тази улица се ползваше за безплатно паркиране и склад на камиончета. Резултатите към момента са положителни, няма върнат гражданин, пожелал талон и да не сме му издали. Това е една от меките мерки за подобряване на качеството на въздуха" - аргументира се Чонов.

Съветникът Константин Георгиев от "Кауза Пловдив", която е вносител на предложението за изваждане на "Ген. Д. Николаев" от "синя зона", припомни, че са поканили още на първата среща с гражданите и Чонов, и представители на общината, но те не са се отзовали.

"Казвате, че има 68 паркоместа и издадени 70 пропуска. Ами ако има още 70 желаещи?" - попита Георгиев и допълни, че в съседните улички е ад. Колежката му от групата Румяна Толова разказа, че след работа живущите обикалят поне половин час, за да си намерят място. "Смея да кажа, че намеренията ви са добри, но изпълнението е много лошо.

Направихте невъзможно прибирането на хората през деня дори за малко. Съвсем приятелски ви съветвам – има частни случаи като този, вслушвайте се повече какво искат гражданите, а не какво сте решили вие" - каза Толова.

Евелин Парасков от групата на "Съюз за Пловдив, която е съвносител на предложението, и Стефан Послийски от ВМРО настояха да се проведе среща на съветниците и общинската администрация за определяне на зоните за паркиране в града.

Подробности от дискусията гледайте в прикаченото видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (265):
21.04.2024 Множество злоупотреби с инвалидни стикери в Пловдив
16.04.2024 Ударна ревизия на служебните паркоместа в Пловдив
01.04.2024 Проблемът с паркирането в Пловдив се задълбочава
10.01.2024 Пловдивчанин: Висша некадърност! Нямат право да слагат скоба на такава
кола!
05.10.2023 Въведоха системата за умно паркиране в Пловдив
28.08.2023 Важно съобщение за шофьорите за синята зона в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).