ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Удушвачките с бал зад решетките
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:11 / 14.03.2009Коментари (0)8663
Те са две симпатични тийнейджърки. Старателни са в уроците, успешно се справят и със заниманията по бродерия и плетиво. Преподавателите им в театралния курс твърдят, че имат скрит талант за сцената. В момента Антония Матева и Мария Дръндарова завършват 12 клас. Предстои им абитуриентски бал. Всичко това обаче се случва зад решетките. Двете пловдивчанки са сред най-известните обитателки на Сливенския женски затвор, по-точно на трудово-поправителното общежитие към него. Под тепетата Антония и Мария се прочуха като Удушвачките. След като преди 5 години пратиха на оня свят по зверски начин своята най-добра приятелка Маргарита Гергененова.

През последните дни България бе потресена от жестоки убийства на младежи. Първо във Варна бе открита намушканата повече от 50 пъти от свой колега студентка. После Перник бе шокиран от 19-годишния Владислав, който съсече с брадва по-малкия с четири години свой приятел Алберто. Антония Матева и Мария Дръндарова са доста по-малки, когато също отнемат човешки живот. Преди броени дни се навършиха точно пет години от ужасяващата история, която още се разказва в Пловдив. Антония и Мария са на 14 години, на толкова е и тяхната съученичка от 8 клас в СОУ "Братя Миладинови"  Маргарита Гергененова. Трите са неразделни и в училище, и в купоните след края на часовете. На 5 март 2004 г. Маргарита обаче не се прибира вкъщи и родителите й алармират полицията. Ден по-късно осмокласничката е обявена за общодържавно издирване. На 9 март е кошмарната развръзка. Трупът й е открит на жилищна площадка в блок на улица "Кукуш" в кв. "Кючук Париж". Малко преди това анонимен мъжки глас съобщава на тел. 166, че в таванското помещение за вентилацията има мъртво голо момиче. Когато полицаите пристигнали, пред тях се разкрива потресаваща гледка. Тялото на Маргарита лежало върху няколко застлани на цимента вестника, а отгоре било завито със стар чаршаф. По шията на момичето имало синини, което показва, че е удушено. Часове след намирането на трупа полицаите задържат двете съученички на Маргарита. Разследващите стигат до Антония и Мария след разпити на съученици и съседи на жертвата. На разпит е привикан и Крум Матев, собственик на апартамент на осмия етаж под мястото, където е открит трупът на Маргарита. Оказва се, че той е баща на Антония. Впоследствие при обиска в жилището му полицаите откриват дрехите на Маргарита. Така постепенно възелът започва да се разплита. Два дни по-късно невръстните килърки правят пълни самопризнания. Идеята за убийството на Маргарита им хрумва половин година по-рано, още през септември 2003 г. Мотивът е завист. Двете момичета завиждат на приятелката си Маги, защото момчетата предпочитат нея пред тях.

На 4 март 2004 г. те канят жертвата в апартамента на Антония. Решават там да удушат Маргарита, защото през деня в жилището няма никого. Родителите са на работа. По някое време Антония и Мария измъкват бухалка, без Маги да ги види, но не им стига кураж да замахнат. На другия ден Антония пак кани приятелката си на гости. Маргарита сяда на фотьойла. Едно от момичетата се приближава и посяга с ръце към шията й, другото зад гърба й замахва с бухалката и я удря в главата. Събарят Маги на пода с хватка от джудото и продължават да я стискат за врата. Приятелката им моли за пощада, но двете малолетни чудовища не се трогват. Душенето продължава близо половин час. През цялото време Маги се съпротивлява, била е в съзнание и изпитвала тежки предсмъртни мъки, ще отбележат по-късно патоанатомите. Когато убиват приятелката си, Мария и Антония я събличат, увиват тялото й с чаршаф и я замъкват на тавана. Решават, че по-късно ще изгорят трупа, за да заличат всички следи. Събират дрехите на Маги в найлонова чанта, а мобилния й телефон продават за 20 лв. в магазин за апарати втора употреба. После отиват да пият кафе.

За деянието си Мария получи деветгодишна присъда, а Антония с 1 г. по-малко. Междувременно магистратите от Апелативния съд им опростиха по година и половина от присъдите, които и в момента излежават. Удушвачките ще излязат на свобода, когато ще са навършили 20 години. По време на обжалванията на присъдите им техните защитници постоянно апелират за намаляване на наказанията им с мотива, че двете осъзнават какво са извършили и се разкайват дълбоко за стореното на Марги. "Не вярваме да посмеят да се върнат в Пловдив. Ако им е останала капчица съвест, няма да намерят покой до гроб", казват порасналите съученички на убитото момиче.

Източник: в. Стандарт


Още по темата: общо новини по темата: 7
11.04.2022 »
18.02.2010 »
11.12.2009 »
30.03.2006 »
21.06.2005 »
20.06.2005 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Политическо противоборство в САЩ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Електронно таксуване в градския транспорт
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: