Учениците от "Сценични кадри" творят театрални декори в нови ателиета

Автор: Данислава Вълкова
Коментари (0)
10:58 / 01.06.2022
2088
В 6 нови ателиета за практически занимания за изработване на театрален, кино и тв декор, бутафория и художествено осветление вече ще работят учениците от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства. Официалното откриване на новата база се състоя днес в присъствието на десетки деца и ученици, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Помещенията на втория етаж на сградата в Цар Симеоновата градина са предоставени на училището с решение на Общински съвет – Пловдив по предложение на кмета. 

"Мястото е знаково за Пловдив, ползвайте базата по предназначение и нека имаме повод за събиране заради новите Ви успехи в творческия път, по който сте поели. Община Пловдив цени това, което правите и стои зад вас", заяви Здравко Димитров.

Ремонтът е направен в края на март със средства на училището на стойност 50 000 лева. 239 е броят на учениците, които учат в гимназията, а три специалности  ще творят в новите ателиета.

"Този акт е изключително важен, защото това е добър пример за партньорство между община Пловдив и държавното училище, свързано с култура. То има нужда да расте, да разширява своята материална база и общината помага за това днес да можем да се поздравим с тази нова придобивка", заяви заместник-кметът Пламен Панов.

По време на церемонията, която се проведе в Деня на детето, отец Еленко отслужи молебен за здраве. По-късно гостите, сред които бе председателят на Общинския съвет Александър Държиков, заместник-кметът по култура Пламен Панов и кметът на район "Централен" Георги Стаменов прерязаха официално лентата и разгледаха новите помещения.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...
Читателка: Европа ли? Не само ще ни се смеят, ами и ще ни изхвърл...
Ако на мястото на ухапването се появи червено петно колкото монет...
Нови арести в Пловдив!
Абитуриентският бал на една шампионка: Рокля под 300 лева и обувк...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).