ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ученичка направи купон в дома на баща си, той полудя
Автор: Цвети Тончева 19:17 / 07.08.2022Коментари (1)39604
©
Архивна снимка
Проблемна тийнейджърка отърва временно настаняване в Кризисен център след жалба на бащата срещу социалните служби, според решение на Административния съд в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Родителят твърди, че подобно настаняване на детето извън семейството ще има негативен ефект върху него, както и че отразеното в заповедта на службата за липса на близки и роднини, които искат да се ангажират с отглеждането и възпитанието на непълнолетната, не отговаря на истината. Бащата смята, че детето ще е по-спокойно и щастливо при родителите си и при баба си и дядо си.

Майката обаче изразява мнение, че конкретните обстоятелства налагат детето да остане временно в Кризисен център с оглед ограничаване на контактите му с бащата, когото тя определя като "агресор".

"Социално подпомагане" също споделя нуждата от извеждане на детето от семейството за оказване на психологическа подкрепа, като се сочи, че мярката е взета с цел защита интересите на непълнолетната.

Прави се искане при вземане на решението съдът да се съобрази и с мнението на детето. А то изразява желанието си да живее с майка си.

Момичето е на 15 години и с поведението си често създава ядове на родителите си, които са разведени от 2014 година, като правата са предоставени на майката. Момичето можело да пребивава и при бащата, като бил определен широк режим на лични отношения с него. То съжителствало в дома на майка си в Пловдив с нея и със своя по-голям брат.

Бащата встъпил в нов брак с друга жена със свое дете. Когато момичето следвало да изпълнява режима на лични отношения с баща си, то пребивавало в жилището му в Пловдив при новото му семейство. През ваканции и почивни дни обикновено почивало на море, или на планина с баща си и новото му семейство, или посещавало баба си и дядо си по бащина линия в село Ветрен.

Бащата сам потърсил психолог за дъщеря си заради поведението й, през февруари 2022 г.. С нея започнал да работи психолог при отдел "Закрила на детето“ в Пловдив. На една от консултациите детето споделило, че във връзка със закъснение при прибиране вкъщи се скарала с майка си, а брат ѝ се нахвърлил да я налага с юмруци, майка ѝ също я била, както и я обиждала, а пък съпругата на баща ѝ я била обвинявала в кражба на бельо, докато пребивавала в дома на баща си за един месец.

Всъщност, основание за вземане на мярката за закрила е случай, за който детето разказало на психолога, а той бил записан като устен сигнал.

При отсъствие на бащата и семейството му от жилището му в Пловдив през юни 2022 г. непълнолетната поканила свои приятелки в дома му и направила парти там. След завръщането на бащата, същият установил, че в къщата е влизано, както и че липсват някакви вещи, като се обадил на дъщеря си и същата признала, че е канила гости в негово отсъствие.

По инициатива на бащата се срещнали, като на срещата той започнал да ѝ крещи и да ѝ се кара за това, че е канила хора в дома му и че му липсвали часовник и очила. Бил ядосан и искал да отидат при майка ѝ, като я задърпал да се качи в автомобила му, ударил ѝ един шамар, хванал я отпред за гушата, както и за косата и така я натикал в колата на предната седалка.

Девойката изскочила от колата и завикала за помощ, защото се уплашила, но в крайна сметка се качила в автомобила и отишли при майката, където бащата отново й крещял и понечил да я удари, но майката го спряла.

В крайна сметка бащата успял да оспори заповедта за настаняването на детето в Кризисен център и тя вече е отменена от Административния съд в Пловдив.

Съдът намира, че упражненото насилие над детето е факт, но служителите на "Социално подпомагане" не са изследвали всички възможности детето да бъде гледано от роднини - баби, дядовци и леля. Затова и заповедта е отменена с решение, което подлежи на обжалване пред ВАС.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Проста пикла, сега да я настанят в някое джендър семейство или някое от "маалата" та да и дойде акъла.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: