Ученичка бе унизена в градски автобус в Пловдив!

Автор: Васил Динев
Коментари (11)
16:46 / 11.10.2019
138067
Ученичка от Пловдив се свърза с Plovdiv24.bg, за да сподели какво е преживяла в автобус от масовия градски транспорт. Публикуваме разказа й без редакторска намеса, като сме готови да дадем думата и на фирмата-превозвач при наличие на желание от нейна страна:

"Здравейте, пиша ви, за да подам сигнал за една кондукторка, която е поредното доказателство, че някои кондуктори смятат, че могат да се гаврят с пътниците и да си изкарват нервите на тях. Вчера около 18,30 часа се качих в пловдивски автобус номер 9 с регистрационен номер PB 7210 АВ.

Аз съм ученичка на индивидуално обучение, затова разполагам с електронна, а не с ученическа карта от около година насам. Качвам се в автобуса и показвам картата си на кондукторка, която съм виждала много пъти. След като й показах картата, тя каза "Това е картата на майка ти, нали?", като аз го приех на шега и казах, че цялото семейство я ползваме (като още при първото закупуване на карта сме питали и ни е казано, че след като картата не е поименна, може да я ползва всеки, разбира се, когато сме поотделно).

Тя обаче продължи, като вече вдигна тона и ми заяви, че майка ми си е купила картата и че другия път няма да ми я признае и ще ме таксува (както казах, картата е взета именно заради мен). Опитах се да й обясня, че съм на индивидуално обучение, при което нямам право на ученическа карта, но тя продължи да повтаря едно и също.

Обадих се на баща ми, понеже първо ми беше заявено, че картата е купена от майка ми, за да ходи на работа, после, че е купена от баща ми, за да ходи на работа и затова звъннах, за да й обясни как стоят нещата, при което тя смекчи тона. Говориха и предположих, че всичко е приключило, след малко обаче тя дойде при мен и приятеля ми и продължи да ни обяснява, че не можело аз да я ползвам, като дори излъга, че досега винаги съм била с билет или ученическа карта, което няма как да стане, защото от година насам нямам право на ученическа.

Продължи да говори нейното си, като изведнъж се ядоса и ми заяви, че мен са ме изгонили от училище заради непристойно поведение. Аз не съм изгонена от училище и не знам как го реши жена, която дори не ме познава. Казах й просто да ни остави, защото така ни крещеше и имах чувството, че ще ни набие. Накрая при слизането от рейса я попитах за името й, понеже нямаше бадж, както би трябвало, при което тя отново ми се разкрещя "Дай си личната карта и касовата бележка от картата".

Значи, като пътуваш в автобуса с валидна истинска карта, която си си купил, ти правят скандали, но за повечето хора, за които знам, че пътуват с фалшиви ученически - няма проблем. Това е възрастна жена, от която трябва да се взима пример, браво! И в крайна сметка от цялата случка излезе, че кондукторите могат да се подиграват с нас както си искат, да ни крещят, да ни обиждат и да искат да ни таксуват въпреки картата, която имаме.

Жената, за която говоря, е на възраст с къса черна коса,слаба, ниска и с очила. Описвам я, понеже името й, както казах, нямаше как да го разбера и искам просто да предупредя хората, че щом попаднат на нея - с карта без карта, ще си плащат билетче и на всичкото отгоре ще слязат от рейса със скъсани нерви!"...

Виж коментарите (11)

Още по темата (332):
16.04.2024 Шофьор на автобус към ученици в жегата: Пускам парното, да видим кой ще издържи повече!
08.04.2024 В Пловдив: Залостиха вратите на градски автобус с парцал
26.03.2024 Ученичка от Пловдив: Това не е нормално, вземете мерки!
12.01.2024 Пловдивчанин предложи градският транспорт да стане безплатен
08.01.2024 Шофьор пуши в насрещното, кондукторка мести крака на пътничка - пречил й
07.12.2023 Пътник наби шофьор на градски автобус в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).