ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
УМБАЛ "Свети Георги" отчете печалба от близо 1 млн. лв.
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:43 / 24.11.2010Коментари (9)2160
© Plovdiv24.bg
Стабилно финансово състояние отчете към 30 септември 2010 г. Университетска болница "Свети Георги", съобщи изпълнителният директор доц. д-р Карен Джамбазов. От икономическия отдел потвърдиха, че за последните три месеца лечебното заведение е реализирало приблизително 1 млн. лв. положителен финансов резултат без това да окаже негативно влияние на качеството на предлаганите медицински услуги.

Реализирането на печалбата е вследствие на намаляване на някои разходни пера, коментираха от болницата. Извършени бяха съкращения в административния сектор и стопанските звена и по този начин бяха постигнати значителни икономии от фонд "Работна заплата". Редуцирани са и разходите за медикаменти, като успешно се прилагат генерични форми на лечение.

Част от антикризисните мерки е и прецизирането на заявките за медицинските консумативи - количествата се съобразяват с пациентопотока и месечната потребност на 36-те клиники. Прекратени са неизгодни договори, а от 22 юни до момента ръководството изплаща регулярно дължимите суми към доставчици, с което се гарантира ритмичното снабдяване с медикаменти и консумативи.

Лечебната дейност в УМБАЛ "Свети Георги" се извършва в 36 клиники, в които има общо 1345 легла и 17 диализни апарата. От началото на годината до края на септември т. г. са хоспитализирани 56 538 души и са извършени прегледи на 53 018 амбулаторни пациенти, сочат данните от доклада на болницата за деветмесечието на годината.

За деветте месеца на 2010 г. УМБАЛ "Свети Георги" запазва 8-процентовия си пазарен дял на оказване на болнична помощ в страната.

Към момента Националната здравноосигурителна каса е изплатила на 100% дължимите суми за отчетена и извършена дейност за периодите януари - май и август - септември 2010 г. За месеците юни и юли НЗОК е платила 80% дейността на лечебното заведение. Дължимите 20% се очаква да се получат в началото на м. януари. От октомври т. г. касата изплаща текущите си задължения към лечебното заведение.

За месец октомври Университетската болница в Пловдив очаква да отчете към НЗОК работа по клинични пътеки до определения лимит, което е постигнато с регулиране на плановия прием.

Вследствие на постигнатите финансови резултати и възстановената ритмичност в плащанията от НЗОК И МЗ, УМБАЛ "Свети Георги" към момента разполага с необходимия паричен ресурс за изплащане на 100% от заплатите на персонала.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
как така - само преди 2-3 месеца на един познат нямаха йод да му сменят превръзката,а сега печалба?
+1
 
 
Упс,къде са сега защитниците на пазарджишкия селяндурин калташки?Мръсна гад,дано му изсъхнат топките!
+4
 
 
"От икономическия отдел потвърдиха, че за последните три месеца лечебното заведение е реализирало приблизително 1 млн. лв. положителен финансов резултат"- Веднага възниква у мен въпроса - Колко милиони е вкарал в партийната каса Баташки? И няма ли накрая за престъпно източване и умишлен фалит да вкарат в затвора някой?!
на 24.11.2010 г.
+3
 
 
Ама то можело. Браво! По малко ремонт, здрава дисциплина и току виж, болницата от фалирало лечебно заведение, станала образец на Балканите. Ако може да се спре и изнудването на близки на пациентите да купуват ненужни неща с цел изписване, да се съкратят прекалено дългите болнични престои и преувеличени диагнози, да се обучат лекарите как се пишат диагнози на книжовен български език, да се въведе стриктен график на посещения, да се изгонят просещите цигани, може и леля ви Пести да се бръкне и гюздиса една стаичка и нема да има нужда да ми пишете името на табела. Хайде, стига толкова писане, че ми загоря манджата.
+2
 
 
Случайно имам наблюдения над болницата от доста време насам и в момента там стават много сериозни промени на почти всички нива. Надявам се, че в най-скоро време ще се стигне и до вдигане на заплатите на персонала, защото е грехота едни от най-големите специалисти в България да работят за тези пари. Цяла Южна България (вкл. и Бургас) изпращат по-сериозните си случаи в "Св. Георги", което е достатъчно показателно за нивото на лечебното заведение.
+2
 
 
Абе тия имаха едни милиони задължения, а пък сега на печалба. Май Баташки е вкарал болницата в батака.....
+3
 
 
Браво! Съвсем друго е когато директора болница е интелигентен и умен човек със знания за управление!!! И може би най-важното да НЕ краде! Кога и на други болници ще назначат кадърни управляващи!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба по Роберт Фицо
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: