Тя спечели годишната стипендия на ректора на ПУ, равна на месечната му заплата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:21 / 08.12.2021
16463
Годишната ректорска стипендия "Студент на година“ в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски“ спечели студентката от четвърти курс на специалността "Българска филология“, редовно обучение, Ивана Витанова. Стипендията е в размер на една ректорска заплата. Учредена е през 2020 г. година и се връчва на изявен студент бакалавър след прецизен подбор от номинации от жури, включващо петимата зам.-ректори на ПУ "Паисий Хилендарски“: проф. д-р Теменужка Йовчева, проф. д-р Антон Илиев, проф. д.п.н. Румяна Танкова, доц. д-р Мария Стоянова и доц. д-р Надя Чернева. Ректорът проф. д-р Румен Младенов връчва наградата е в навечерието на 8 декември – Студентския празник.

Ивана Витанова е номинирана от ръководството на Филологическия факултет на висшето училище за отличен успех – до момента общият успех от следването й е 6.00, за високи постижения и активна извънаудиторна дейност. Тя е съпредседател на лингвистичния клуб в ПУ "Паисий Хилендарски“ – единствена по рода си научна организанция у нас, обединяваща студенти и докторанти със задълбочени интереси в областта на езикознанието.

В периода 2019 – 2021 г. взема участие в редица национални и международни форуми и инициативи – конференции, олимпиади, семинари, практически тренинги. Сред тях са Националната олимпиада по езикова култура за студенти бакалаври, 20 – 21 май 2019 г., организирана от СУ "Св. Кл.Охридски“, където Ивана Витанова печели втора награда в индивидуалната надпревара, същевременно с това е капитан на един от отборите на ПУ, завоювали трето място в отборното състезание. 

Тя участва и XXII национална научна конференция за студенти и докторанти "Музиката на словото“, провела се в Пловдив на 22 и 23 октомври 2020 г., и печели трета награда за участие с доклад в Секцията по литературознание. Модератор е при откриването на научната конференция за студенти и докторанти "Слово и идеологии“, отново под тепетата, на 20 и 21 май 2021 г., а също така и носител на втора награда за участие с доклад в Секцията по литературознание. 

Останалите активности, в които се включва са: XXIII общофакултетска олимпиада по морфология на съвременния български език в Пловдив на 10 януари 2021 г., където получава втора награда; практическо обучение "Storytelling“, реализирано в рамките на проект "Кохезионна политика на ЕС в България – Vox populi“; лектор в два онлайн семинара; автор на научни публикации и хроники, сред които "Пътят на и пътят към "изгубеното дете“ в повестите "Турски паша“ и "Неда“ на Любен Каравелов“ и "Ти сне от небесата пламък...“ – Прометеевият комплекс и творчеството на Пенчо Славейков“, публикувани във: Verba iuvenium. Словото на младите. Годишници на Националната научна конференция за студенти и докторанти.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Малка община, граничеща с Пловдив, настигна София по строителство...
В Пловдив не се научихме да минаваме през кръгови кръстовища
Ето я листата на ГЕРБ-СДС за Пловдив област
На улица в Пловдив снимаха новия джип на Ferrari
Това е листата на БСП в Пловдив, която ще атакува новия парламент...
Адско задръстване на Околовръстното на Пловдив, шофьорите изнерве...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).