ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Търговските центрове в Пловдив се изпразниха от към наематели
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:05 / 26.06.2010Коментари (22)5939
© Plovdiv24.bg
И с просто око се вижда, че бизнесът на собствениците на магазини в търговските центрове просто не върви. Кой как се бори да оцелее?

Много собственици на магазинчета вече са освободили персонала си и сами са заели местата зад щанда.

На все повече пловдивчани прави впечатление осиротяването на горните етажи на търговските центрове. Почти вече няма втори етаж, на който да не ни посрещат табели "Дава се под наем".

Търговците са категорични, че за да се напълнят отново помещенията, трябва да паднат наемите.

Собствениците обаче се оправдават, че дори и на ниски цени наематели пак няма. Така през 2007-а за магазин от 50кв. м.са се намирали мераклии да плащат наем поне 500 лв, а сега и при наем за същото помещение от 100 лева, никой и не пита.

А когато клиентите видят, че по-голямата част от етажа е празен, просто се връщат обратно. Така лека полека и последните ентусиасти от втория етаж се предават.


(с) ПОТВ


Източник: ПОТВ







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Изпразват се, защото цените на , които продават са НЕНОРМАЛНИ !!! Не може маратонки найк, които си поръчвам по интернет да струват 80 паунда(190 лева) , а в МОЛ ПЛОВДИВ да струват 447 лева !!!!! е*ати и надценката , е*ати пладнешкия грабеж !?!??!!? ДА ДУХАТ ......като си оправят цените тогава ще имат клиенти !!!
0
 
 
Този център не си вървеше втория му етаж,незнам какво трябва да има за да се качват хората, най- близкия до него си върви,има левче,има заведения,по евтинко търсят хората,основно за храна дават парите си,освен хранителни,китайски евтинии,и кафенета друго не върви,на близо има много центрове и не става...То и в МОЛА е празно
+2
 
 
Пак приказката за кокошката и яйцето,но с парите за само един от МОЛовете,можеха да се построят две зали,като тази на Асеновградско шосе,която я чака съдбата на поредния паметник на идиотщината в града ни.Кое щеше да е по-полезно за града,всеки може да се досети сам.
+10
 
 
Българина не става за бизнес, той иска да слага надценки от по 300-400%, да се отнася с работника като куче, да плаща мизерни заплати. В същото време иска за 3-4 месеца да натрупа пари, първата му работа е да си купи някоя измъчена С-класа нов внос от Италия, да вози ку**ите, да гледа лошо и да се мисли за Бог :))))) Е Бог никой не стана, даже някой станаха донори на банки и лихвари.
+4
 
 
Търговците също сами си изиграха лоша шега с надценки от по 400 - 500%. Не може едни и същи дънки да си ги купя в Манхатън за 40$, в Амстердам за 50Е, а в МОЛ Пловдив за 200лв. Като само последните са с намаление и няма номерация, което говори за аутлет и СТОК...
+11
 
 
Каква търговия да има като българина купува само най-необходимото,за 21 години преход ни изцедиха като лимони!!!!Някои които имаха възможност да откраднат станаха много богати,а други едвам свързват двата края,липсва средна класа,която да купува от тези търговски центрове.
+1
 
 
Нужно е трезво осмисляне на ситуацията от страна на собствениците и сваляне на наемите (дори да е временно), за да съхранят "златните си кокошки" (търговците). След общото стабилизиране, новите договори може да са на актуалните към момента цени. В това няма нищо лошо. Проблемът е, че масовото мислене (до носа) в страната е на много ниско ниво - без да се взема предвид реалното състояние на хората от които очакваш приходи или услуги. От друга страна не може да се отрече, че ако се предоставят помещенията за дребни суми да се ползват "талибански", е по-добре да се заключат, но пък по този начин се затриват търговците. Истината е някъде по средата и в умението да подбираш грамотни хора с които да работиш нормално.
0
 
 
Елементарно. Няма пари, няма търговия. Изстискаха с наемите до дупка търговците и те фалираха.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Искаме 47 милиона лева за Южен обходен колектор
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: