Тръгва серийното производство на товарни електромобили до Пловдив, договориха проекти за 100 млн.лв.

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:28 / 22.01.2021
45706
Серийното производство на товарни електромобили до Пловдив ще стане факт през първото тримесечие на годината. В същото време проекти за 100 милиона лева са договорени и реализирани в трите индустриални зони на "Тракия икономическа зона" - "Марица", Раковски и Куклен. Това заяви Пламен Панчев, изпълнителен директор на "Тракия икономическа зона", в предаването "Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

"Това са производства с висока добавена стойност, високотехнологични производства. Имаме автомобилна индустрия, имаме електрически компоненти и разширяване на логистиката, която продължава да ни води нови заинтересовани страни“.  

Панчев коментира, че се работи по проект за градска логистика, които е продължение на проекта за производство на товарни електромобили. Работи се и по проект за изграждане на склад в началото на град Пловдив, където големите товари автомобили ще доставят стоки, а след това самите стоки ще бъдат превозвано до и из града чрез електрически товарни автомобили, обясни гостът.

Пламен Панчев заяви също, че към момента се провеждат преговори с "Български пощи", а във втората половина на годината логистиката и в други големите градове на страната може да се извършва чрез електрическите товарни автомобили, произвеждани в "Тракия икономическа зона“.

"Предвиждаме създаването на хъб "Електромобилност“. Имаме вече първият инвеститор и се надяваме, изграждайки добра обслужваща инфраструктура в този нов индустриален проект, да реализираме в следващите 1-2 години три високотехнологични производства там. Това са електромобили, завод за батерии и завод за автоматизация“.

Гостът обясни, че в момента "Тракия икономическа зона“ е в контакт с инвеститор в областта на мехатрониката, които иска да започне производство до няколко месеца и планира влагане на средства от около 80 милиона евро.

Панчев заяви също, че "Тракия икономическа зона“ ще се включи в Плана за възстановяване и устойчивост с проекта си за консорциум за въглеродно неутрални индустриални паркове.

Виж коментарите (1)

Още по темата (521):
10.04.2024 65 водещи компании търсят служители в Пловдив
28.03.2024 ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo
UniRetiCon
23.03.2024 Нов завод за 107 милиона до Пловдив търси 110 работници
21.03.2024 Западен гигант започна изграждането на нов завод в Пловдив
20.03.2024 Инвестиции за над 250 милиона евро: Новите заводи край Пловдив
16.03.2024 Предвиждат изграждането на пешеходна алея и веломрежа, която да свърже общините Раковски и Марица
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).