Три фирми с жалби срещу условията за довършването на стадион "Локомотив"

Автор: Диана Бикова
Коментари (18)
10:48 / 30.08.2023
3984
Три фирми са подали до момента жалби в Комисията за защита на конкуренцията срещу условията в обществената поръчка за довършването на стадион "Локомотив", чиято прогнозна стойност е 42 милиона лева с ДДС, предава Plovdiv24.bg.

Първата жалба е от кърджалийското дружество  "Ел Системс" АД, чиято основна дейност е изграждане, ремонт и поддръжка на електрически системи и инсталации, строителство на преносни и разпределителни електрически мрежи, проучване, проектиране и строителство на енергийни обекти.

Другата жалба е от "Юнайтид груп" ЕООД от София, която има широк спектър от дейности, като една от тях е общо и специализирано строителство.

Третата жалба е от "Парсек груп" ЕООД, която е регистрирана в София, но изпълнява и в момента няколко сериозни обекта в Пловдив. Фирмата е специализирана във високо и ниско строителство, ремонтни дейности, озеленяване, проектиране, изграждане и поддръжка на пътни, мостови, водопроводни, газопреносни и други обекти и съоръжения.

И трите компании искат обществената поръчка да бъде спряна, докато антимонополната комисия не се произнесе по жалбите им. По план, крайният срок за подаване на оферти или на заявления за участие в откритата процедура изтича в полунощ на 31 август, а на 1 септември трябваше да се отворят офертите на участниците. По една от жалбите в КЗК има открито производство, а по другите две е иницииран процес. 

Припомняме, че обществената поръчка е за изграждане на нова централна трибуна на стадион "Локомотив" и благоустрояване и инфраструктура на обекта. Цялостното довършване на спортния комплекс е с максимална стойност 35 милиона лева без ДДС или 42 млн. лева с данъка. Сумата е фиксирана след провеждане на друга обществена поръчка, чиято цел бе да определи прогнозната стойност на строително-монтажните работи за реализация на работния инвестиционен проект. Довършването на стадиона трябва да стане за 720 календарни дни след избора на изпълнител и подписването на договор с него.

Виж коментарите (18)

Още по темата (214):
25.04.2024 Ерол Садъков: Възмутен съм от строителството на стадион "Локомотив"
24.04.2024 Кадри от дрон: Вижте как върви изграждането на козирката на Трибуна
Спортклуб
29.03.2024 Отлична новина за стадионите на Локомотив и Ботев
11.03.2024 Ексклузивно: Сменят осветлението на стадион "Локомотив" или преместват стълбовете
22.02.2024 Кадри от дрон: Започна изграждането на козирката на Трибуна
Спортклуб
15.01.2024 Кметът за стадион "Локомотив": Имахме среща с феновете, знаем какви са изискванията
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).