ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Тракия икономическа зона" излязоха с позиция относно ситуацията в "Либхер"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:49 / 13.04.2022Коментари (12)17756
©
Тракия икономическа зона излязоха с позиция относно ситуацията в "Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД". 

Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД е един от първите инвеститори в "Тракия икономическа зона“ /ТИЗ/. Дейността на немската фирма тук привлече още няколко чуждестранни компании, нейни контрагенти, които откриха заводи в ТИЗ. "Либхер“ работи и с много местни подизпълнители, което означава, че благодарение на тази фирма в региона са осигурени хиляди постоянни работни места. Казано с няколко думи: изборът на реномирана компания като "Либхер“ да създаде предприятие в ТИЗ даде позитивен сигнал на инвеститорите, че България е добро място за бизнес.

Вече 21 години "Либхер“ е сред първите в страната в няколко аспекта. Известна е като коректен работодател, който дава едни от най-високите възнаграждения в Пловдивска област за нискоквалифициран труд. Предлага и голям брой социални придобивки на своите служители.

"Либхер“ е първата компания в ТИЗ, която създаде собствен учебен център за обучение, квалификация и преквалификация на кадрите. Това ясно показва грижата на ръководството за професионалното израстване на работниците, за тяхното личностно развитие, което води и до по-високи трудови възнаграждения. Фирмата е и от първите, реално подкрепящи българското образование. Тя е партньор с няколко професионални гимназии, като подпомага обучителния процес в тях.

Затова, ние, екипът на "Тракия икономическа зона“, силно се изненадахме от протеста в завода. Никога не сме и помисляли, че ще има такава ситуация с работодател, който осигурява едни от най-високите заплати в региона, изплащани без закъснение, независимо от световната икономическа ситуация.

"Либхер“ е един от големите данъкоплатци в държавата и ключов производител на почти изцяло експортно ориентирана продукция, което е изключителен плюс за българската икономика.

Да, в едно "семейство“ винаги може да има недоразумения и недоволни. Но начинът отношенията да бъдат изгладени е да се седне заедно и всеки от членовете да чуе и да вникне в аргументите на другия. Защото ескалирането на ситуацията води до загуби и от двете страни.

В стратегията за развитие на "Тракия икономическа зона“ важeн приоритет от години е социалният елемент. Това включва здравеопазване, добри условия на труд и живот, образование - създаване на висококвалифицирани кадри, които да получават достойно заплащане за труда си, интегриране на наука и бизнес, но също изграждане на социална инфраструктура в индустриалните зони като детски градини, общежития, медицински центрове. Ако тази наша социална политика бъде подкрепена по-силно от държавата, общините, фирмите, тя ще допринесе за повишаване стандарта на живот на обществото.


Още по темата: общо новини по темата: 24
10.05.2022 »
10.05.2022 »
09.05.2022 »
09.05.2022 »
07.05.2022 »
03.05.2022 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Айде сега един бърз въпрос . Колко и кои хора взимат въпросните 1200 лв ? Ако си до 2-3 год. стаж , ако идваш на работа когато си искаш ( тоест изпускаш бонуси и проценти ) , ако си "проблемен работник" най- вероятно взимаш тези , а и може би доста под тези пари . Ако си бачкаш съвестно , имаш над 3 години стаж , получаваш си всичките бонуси едва ли в края на фиша стои сума под 1400-1500 лв.( Като воабще не споменавам ваучерите и извънредния труд ) . Става дума за производствени отдели . Отдели като : поддръжка , основен склад , склад готова продукция , ОТК съшо не споменавам , тъй като там цифрите нямат нищо общо с въпросните 1200 лв. ( при условията които съм посочил по горе ) . Това е за заплатите . За другите неща темата е много дълга. Не съм им защитник ( Даже напротив . Имат толкова мног пропуски и проблеми . ) , но Либхер не е виновен , че живота е скъп , че сте се нвързали с една камара кредити , че си харчите заплатата за две съботи в Бушидо .
0
 
 
Нискоквалициран труд? Демек вие всички, където стачкувате сте прости, неграмотни и неблагодарни! Заслужават си съдбата и не ви се полага повече от това. Време е за довиждане.
+4
 
 
Българските капиталисти са твърде недиалогични, за съжаление, да не говорим за техните наместници. Единственият инструмент за въздействие върху тях са числата - там, където най-боли. Те от друго не разбират. На придворните профсьюзи не може да се разчита, работниците трябва сами да си се организират. Да се извърви пътя на големите западни профсъюзни движения от 19 и 20 век.
+1
 
 
Единственното истинско нещо от всичко написано са коментарите на хората по-долу. Тея заучени фрази и измислени позициии да си ги наврът в гърбъ. Мина времето когато хората четяха една медия и можеха да ги контролират със статия във вестник Труд и предаване по Анал 1. Всеки може да си направи сметката, че 1000лв заплата не стигат за 1 човек за храна и квартира кво остава да гледа и семейство. И на хората които се колебаят дали да стачкуват поредаи недостинг искам да кажа - бъдете единни, дошло е времето да се чуе и вашия глас, не се продавайте!
+4
 
 
Абсолютно всичките прозводства в Пловдив и покрай него дават 700-800 лв твърди заплати с глупави и измислени бонуси, които могат да ти ги вземат за всичко което си решат. Проблемът се решава, като всички балами просто им покажат от трите най-дългия само тогава ще започнат да плащат нормални европейски заплати!
+4
 
 
Тези кой ги натиска, че звънят.Май се уплашиха да не стане заразно и в други заводи.
+1
 
 
Каква ИКОНОМИЧЕСКА зона сте вие бе жалки малофушници . Краставите магарета се защитават . Либхер давала високи заплати и бил супер работодател !! Абе вие сериозно ли? Дефинирайте ми клишето- ВИСОКА ЗАПЛАТА ? Няма висока заплата ! Има адекватна и неадекватна .Адекватната заплата в тази компания е Европа на тези стандарти в които смени ние вече 16 г е ——4000 евра— демек 8000 лв НЕТНО ЧИСТО ПРИ 168 ч . Това е, това плащат Либхер на запад в тяхните подразделения . Тука толкова ли плащат бе изроди ? 600 евра - 1200 лв чисто. Колко са цените на храните и горивата и на данъците в Германия и България ?? Същите ли са ?? СЪЩИТЕ СА ? Същия капацитет качество и количество ли произвеждат в Либхер Германия и България и за едни и същи пазари ????????? Същите !! Що това Иван ще взима ОСЕМ ПЪТИ ПО МАЛКО ОТ ПИТЪР. Обяснете изроди! Ама тук ако плащали същите заплати нямали да стоят ( казва едно ла-йно вчера в коментарите ) ..МИ ДА НЕ СТОЯТ БЕ! ДА СЕ МАХАТ ! Ние не сме не-гри не сме десета ръка хора о роби . Искаш същото качество искаш същото количество за същите пазари за едни и същи стоки ——-Ок !!! ПЛАЩАШ И СЪЩИТЕ ЗАПЛАТИ . Не ти отърва -?? е*а-вай си ма-йката и изчезвай . Тива не са инвеститори а робовладелци дошли тук да ни ограбват и мачкат . Така че ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ КОМУНИСТИТЕ В ЛИЦЕТО НА КРИБ БСК К АИКБ ДА НЕ МИ ОБЯСНЯВАТ КОЛКО ПЕРФЕКТНИ И КРАСИВИ БИЛИ ЛИБХЕР О ДА НЕ МИ СЕ ОРАВЯТ НА ——ИКОНОМИЧЕСКА ЗОНА ТРАКИЯ ЗАЩОТО ТЕ СА —- РОБСКА ЗОНА ТРАКИЯ . Ма-йка ви да е-Б-а в гроба и изродите болшевишки комунистически еврвйски боклуци . Марш от тук
+1
 
 
вие пък какво общо имате-айде да не ви казвам кой човек ги доведе в Радиново,че вече не е между нас и какви земи изкупиха от селяните за да направят завода-вас въобще ви нямаше тогава и като име-палячовци
-1
 
 
Все съм си мислил, че заплатите в Либхер са доста по-високи, в сравнение с почти всички производства в Пловдив. Но всеки сам си прЕценя и може да гласува ....с краката си!
+5
 
 
Картел-Икономическа зона...така определящите се работодателчета,много добре знаят,къде се събират всяка година, а именно в залата на един от заводите,и решават размера на заплатите и съдбите на стотици и хиляди хора,да не се правят на ощипани госпожици,а да обяснят защо разширяват периферията за търсене на ЕВТИНА работна ръка,тъй като в Пловдивска област вече трудно се намират балами да работят за 850 лева...стачки и протести до дупка...до десет дни половината ще изкапят като круши...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Земетресения в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: