ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Тотев разкритикува мандата на Зико: Много грешни решения
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:54 / 12.04.2023Коментари (0)4326
© Plovdiv24.bg
Бившият кмет на Пловдив Иван Тотев коментира пред камерата на Ploviv24.bg резултатите от предсрочните парламентарни избори, настоящият кметски мандат и намеренията на партия ГЕРБ за местните избори през есента:

- Предсрочните парламентарни избори минаха. Коментарът ви за резултатите специално за Пловдив – доволен ли сте?


Приключихме изборите, резултатът за ГЕРБ е положителен – увеличаваме резултата. За съжаление 215 гласа не ни стигнаха до четвърти мандат, но това е волята на избирателите.

Изборите преминаха, гледаме напред вече. Имаме по-важна задача в момента, а именно – ситуиране на правителство на страната и след това – добро представяне на местните избори.

- Може ли да кажем вече, че започна и подготовката за местните избори?

- Ние не сме спирали да се подготвяме за местните избори. Истината е, че на Пловдив му трябва човек, който да даде много решения на проблемите, които има в града. Видяхте – този мандат не бе най-добрият за град Пловдив и политическата оценка на ГЕРБ бе ясно казана от председателя на партията, а именно – с решението за дистанциране от местната власт. То е следствие от много дълъг процес от липса на взаимодействие и последователност в идеите, концепциите и политиките, които ГЕРБ е провеждал в Пловдив.

Много грешни решения се взеха през мандата, които респективно трябва да бъдат намерени техните корекции през следващия мандат. Ние търсим лидер. Пловдив има нужда от лидер, Пловдив има нужда от лидерство, от човек, който да познава града, да познава приоритетите на града и да вземе правилните решения.

В този мандат не се обърна внимание на проекти, които бяха стартирали, като бул. "Северен“ например, които щяха да решат до голяма степен сегашните проблеми, за които в момента си говорим. Избраха се проекти, които по-скоро навредиха на града с тяхното и ненавременно изпълнение. Видяхте забавянето на безброй проекти. Така че грешното избиране, идентифицирането на проблемите на Пловдив беше много грешно още в началото на мандата.

Грешно идентифициране на проблемите, грешни решения, които доведоха и до един, мога да кажа, доста посредствен управленски мандат.

Така че на Пловдив му трябва лидер и ГЕРБ ще предложи човек, който да обедини максимален брой хора, които, първо, да застанат зад неговата кандидатура и, второ, човек, който може да вдъхне вяра и увереност на хората в това, че може да взима правилните решения за града.

Имаме вече една кандидатура в лицето на Манол Пейков. С цялата сериозност гледаме на нея, така че трябва да отговорим подобаващо на тази кандидатура.

- Няма как да не сте коментирали имена в търсенето на такъв лидер.

- Много е рано още, но ние ще намерим човека, който да обедини Пловдив.

Няма как партия ГЕРБ, която участва активно в политическия живот на Пловдив от 2007 година, да няма своите козове. Разбира се, че имаме хора, които наблюдаваме. Това, което е важно е, че в случая ние търсим човек, който наистина да бъде лидерът на град Пловдив. Този човек не е задължително да бъде от ГЕРБ. За нас е важно ГЕРБ като политическа партия да вземе правилните решения да подкрепи този човек, който ще даде най-много на пловдивчани и на града.

Част от ядрото на ГЕРБ са районните кметове, общинските съветници, хора, които са на една или друга управленска позиция и които са участвали в предходни мандати в управлението на Пловдив. Това са хора, които са спечелили доверието на хората с работата си и те са част от ядрото на партията.

Разбира се, че ние се оглеждаме в тях, но това решение ще бъде взето най-вероятно в един нормален политически период, а именно – лятото, вероятно юли-август. Дотогава всичко е възможно. За нас е важно следващият мандат да бъде мандат, в който се взимат правилните за града решения, по правилната последователност и да се работи така, че Пловдив да върне своя блясък и гордостта, която имахме.

Цялото интервю гледайте в прикаченото видео!



Още по темата: общо новини по темата: 937
05.04.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
16.01.2024 »
05.01.2024 »
23.12.2023 »
предишна страница [ 1/157 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: