
ЗАРЕЖДАНЕ...
Топ кулинарни изкушения в пловдивски университет | ||||||
| ||||||
Десет участници представиха кулинарни вкусотии пред журито с ръководител проф. Христо Спасов, дългогодишен преподавател в катедра "Технология на виното и пивото“ в УХТ и членове - елитният шеф готвач Николай Боруков от ресторант "Salt & Pepper“, Георги Колев, съсобственик на винен бар Trilogie Maison du bon-vivant“ в кв. "Капана" в Пловдив и вносител на вино и Екатерина Терзиева-Атанасова, журналист и организатор на винени и кулинарни турове. Те имаха нелеката задача да изберат най-апетитните и атрактивни ястия. Първото място спечели Телешко карпачо върху свежа рукола, гарнирано с кедрови ядки и каперси, и брускети от ръчен хляб с квас в съчетание с Каберне Совиньон реколта 2020 г. на изба "Козя грамада" - с. Мътеница. Телешкото месо е от собствени стада на "Селски мезета Бояджиев ", отглеждани на свободна паша в района на с. Беловица. Второ се класира регионално сирене, кашкавал и сакарски катък, произведени по традиционна рецепта от "Сакар Екстра Милк", в съчетание с Каберне Фран резерва, реколта 2021 г., на Вила "Басареа" от Южен Сакар. След него се нареди Шоколадов брауни чийзкейк с български трюфел, синя слива, земна ябълка и вариация на ганаш върху вино от Мавруд на "Чародейци", в комбинация с млад Мавруд 2024 г. от лимитирана серия на винарна "Димитрови" - Асеновград. Надпреварата беше много оспорвана, а участниците демонстрираха сериозно кулинарно ниво. Наградите предстои да бъдат обявени тази вечер и от утре плакетите ще бъдат по локациите, съобщиха организаторите. |
За контакти:
тел.: 0886 59 82 67
novini@plovdiv24.bg
гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg