Тони Симидчиева направи на пух и прах "културтрегера" Манол Пейков

Автор: Васил Динев
Коментари (2)
17:26 / 22.02.2018
12561
Тони Симидчиева публикува във фейсбук изключително остър коментар срещу един от самопровъзгласилите се за културтрегери на Пловдив, а именно Манол Пейков, който е и виден подръжник на бутикова "Да, България" в Пловдив. Plovdiv24.bg публикува мнението й без редакторска намеса:

Уважаеми приятели във Фейсбук,тази нощ, съвсем случайно, попаднах на повторение на предаването, "Денят започва с култура" по БНТ.

Не знам кога е започнало и какво точно са говорили участниците преди това, но чух Манол Пейков/виден пловдивски издател/ който коментира, че след неговото напускане на УС на Фондация - Пловдив - 2019, са "назначени" удобни и послушни хора/без да цитира изключения/ част от които съм и аз. Не за първи път, той тиражира по медиите това си твърдение и е време да взема отношение по този въпрос.

Знам, че такива публични спорове, винаги носят негативи, но нали трябва да опровергая твърдението, че съм удобен и послушен човек. Първо, смятам че не съм такъв човек и никой не може да ми размахва пръст. Доказала съм го в живота си, просто не съм креслива в това което правя и не го размятам публично. Второ, аз не съм "назначена", а избрана от мнозинството в Общински съвет Пловдив, като Председател на Регионална занаятчийска камара Пловдив. Представлявам 2300 членове на камарата, които очакват от мен, да работя и защитавам техните интереси. Работата ми във камарата, както и във фондацията е на обществени начала. Кое дава основание на Манол Пейков, когото аз уважавам и ценя, като човек, работещ на полето на културата в Пловдив, да прави такива обидни твърдения и квалификации, за хора, които не познава добре? Знае ли как работим във УС на фондацията, какви становища даваме, какви позиции заемаме, послушни ли сме, не сме ли и с какво неговата работа във фондацията се различава от нашата. Нима той е бил такъв и съди по себе си, защото не мога да посоча нещо, за което той да е проявил някаква изключителна храброст във връзка с работата си във фондацията.

Обидно, некоректно, даже безотговорно, непонятно и необяснимо ми е, стръвното оплюване на хора, които се опитват да бъдат обществено полезни. Мисля, че е редно, ясно и категорично, да обясни мотивите си за това твърдение и ако не може да даде смислено, аргументирано, обяснение, да се извини публично.


Виж коментарите (2)

Още по темата (956):
14.03.2024 "Пловдив 2019" ще разполага с 2,6 милиона лева
07.02.2024 Кирил Велчев за "Пловдив 2019": Комисията ще оценява важни проекти за
Пловдив
01.02.2024 В Пловдив обявиха отворена покана за 1 000 000 лева
12.01.2024 Помните ли грандиозното събитие, посетено на тази дата в Пловдив от 50000 зрители?
24.01.2023 Фондация "Пловдив 2019" инвестира 1 000 000 лв. в ключови събития за града
12.01.2023 Датата 12 януари остава завинаги в историята на Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).