ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Толкова нагъл непълнолетен крадец Пловдив не помни!
Автор: Георги Василев 09:55 / 21.02.2020Коментари (0)7259
©
Опасен непълнолетен крадец получи своето наказание от районния съд в Пловдив. Въпреки ужасните нагли кражби, младежът получи само условна присъда, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Действията на младият апаш биха възмутили дори най-сдържаните граждани:

На 01 януари 2017 г. следобед подсъдимият отишъл до търговски комплекс "Шел Марица", намиращ се до кръговото на булевардите "Шести септември" и "Източен". В обекта имало поставени камери за видеонаблюдение.

Той отишъл на касата, където били изложени лотарийни билети, които подсъдимият видял и решил да открадне. С тази цел, той започнал да разсейва и отклонява вниманието на касиерката, като първоначално поискал да закупи два кроасана, а после и различни марки цигари от нея. В един момент, когато тя била с гръб към него, подсъдимият взел от стелажа 27 бр. лотарийни билети "Златната седмица", всеки на стойност 2 лева. След като разбрал каква била цената на заявените от него за закупуване стоки, подсъдимият отказал и напуснал обекта с отнетите билети.

Три дни по-късно той атакувал магазин "Билла", който се намира точно срещу въпросната бензиностанция "Щел“. Там ударил магазин "Интърнити", където били изложени стелажи с различни билети от вида "Кеш кръстословици". Подсъдимият отишъл до служителката и я питал какви задължения има за неговия номер и може ли да си вземе друга карта. Докато жената гледала в монитора, подсъдимият взел от стелажа 28 бр. билети, всеки на стойност 3 лева. След като получил отговор на зададените от него въпроси, подсъдимият с отнетите вещи напуснал магазина.

Докато отивал към супермаркета, служител на бензиностанцията, която била окрадена преди три дни, забелязал подсъдимия и тръгнал след него. Изчакал го отпред. На излизане го хванал за ръката и му казал, че ще го заведе до "Шел Марица", тъй като се съмнява, че на 1 януари е откраднал лотарийни билети. Подсъдимият признал, била извикана полиция и момчето било арестувано за 24 часа.

Последвало затишие, но младият апаш нападнал отново на 15 януари. Тогава влязъл в магазин за бельо, който се намира на бул. "Васил Априлов“. Подсъдимият карал продавачката да му показва различни модели боксерки, а докато била с гръб към него ѝ свил телефона, който бил на щанда. След това се отказал да купува и си тръгнал. Отнетият телефон подсъдимият по-късно през деня продал в квартал Изгрев.

Следващият удар е от 20 януари – в магазин за обувки на улица "Иван Вазов“. По същата схема продавачката била заблудена и останала без телефон, който младежът продал в квартал Изгрев.

На втори февруари под ножа се оказал и магазин "3001 стоки", находящ се на ул."Царевец" № 2. Тук подсъдимият искал да разгледа подаръчните торбички и докато никой не гледал свил 30 броя билети "Бинго Лото“, всеки на стойност 3 лева и 25 броя билети "Лото+“, всеки на стойност 2 лева.

На 05 февруари вечерта апашът посетил МОЛ "Марково тепе“, където отишъл в магазин "Уайкики". Подсъдимият държал в дясната си ръка зеленикаво-кафяво яке и се насочил към закачените на закачалки якета. От там взел две закачалки с поставените на тях якета /дамски, едното розово, другото синьо/ и се отдръпнал зад щендер с дрехи. Под това прикритие успял да свали от едното яке /розовото/ магнитното устройство, след което скрил якето като го обвил с носеното от него и напуснал магазина. Действията на подсъдимия по отнемането на вещта били записани от видеокамерите.

На 25 февруари отишъл и в "Метро“. Като влязъл в магазина се насочил към отдела за спортни стоки, откъдето взел камуфлажно горнище и чифт маратонки, след което отишъл в пробната. Там подсъдимият облякъл горнището под своята връхна дреха, след което излязъл и върнал маратонките. После подсъдимият взел камуфлажно долнище и отново отишъл в пробната, където обул същото под своя анцунг. След като излязъл от пробната, с отнетите от него дрехи – камуфлажни горнище и долнище, подсъдимият се насочил към изхода на магазина.

Той обаче бил разпознат от охранител в магазина, който го заподозрял. Служителят пресрещнал подсъдимия, след като преминал през касовата зона, без да плати гореописаните дрехи. Била извикана полиция, а момчето - отведено в сградата на Шесто РУ, където бил задържан за срок до 24 часа по реда на ЗМВР.

Общата стойност на откраднатото имущество е 901 лева. Младежът бил изправен пред съда, а изготвената съдебнопсихиатрична експертиза заключила, че той е могъл да разбира свойството и значението на извършеното от него и е могъл да ръководи постъпките си.

Пред магистратите крадецът признал изцяло всички обвинения, за да намали присъдата си с 1/3. Заради ниската стойност на отнетите вещи, оказаното съдействие на органите на досъдебното производство, изразеното искрено съжаление и критичност към постъпката, както и затрудненото материално и социално положение, в което се е намирал подсъдимият към момента на извършването на деянието, съдът му наложил само условна присъда – 8 месеца условна присъда с 3-годишен изпитателен срок.

Присъдата подлежи на обжалване и протест.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: