Тодор Чонов: Изграждаме буферни паркинги и стотици нови паркоместа в "Северен", увеличаваме зелените площи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:42 / 24.10.2023
3321
Буферни паркинги на Голямоконарско, Карловско и Брезовско шосе, които да намалят напрежението във вътрешноградския трафик, предвижда да изгради кандидатът за кмет на Пловдив Тодор Чонов. Този ангажимент той пое при срещата си с жители на район "Северен" в парк "Рибница".

Нели Симеонова-Николова, която се кандидатира за районен кмет, вече е направила оглед на всички вътрешноквартални пространства, където могат да се обособят нови паркоместа. Целта е да се предотврати хоасът от коли в малките улички и да се повиши безопасността на движението – особено на пешеходците и най-вече на децата.

Сред акцентите в приоритетите и на двамата е увеличаване на зелените площи, както и качеството им на поддръжка. Няма да остане пренебрегнат и най-големият парк "Рибница", където предстои реконструкция. Ще бъде изградена автоматизирана поливна система, ново енергоспестяващо LED осветление, още фитнес площадки.

"Планираме нови алеи, повече пейки и кошчета, редовно почистване на детските площадки. А като предпазна мярка срещу вандалски прояви ще монтираме видеокамери, директно свързани с центъра за видеонаблюдение", каза Нели Симеонова-Николова.

На въпроси на граждани за затруднения трафик и проблеми с обществения градски транспорт Тодор Чонов отговори, че съвсем скоро се очаква ремонтите по "Брезовско шосе" и бул. "Дунав" да приключат, а това ще успокои движението в района.

На поредицата срещи през последните дни с жителите на различни квартали в район "Северен" неизменно бяха и кандидатите за общински съветници от екипа на Чонов. Посланието им е "Бъдеще за Пловдив". Издигнати са от политическа партия "Свобода".

За кмет на Пловдив Тодор Чонов, на район "Северен" – Нели-Симеонова-Николова, и листата за общински съветници пловдивчани могат да гласуват с номер 49 в интегралните бюлетини.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Виж коментарите (1)

Още по темата (937):
05.04.2024 МВР с остра реакция към Кирил Петков и Атанас Атанасов
01.03.2024 Нов общински съветник в Пловдив
21.02.2024 ВАС реши: В Панагюрище ще има нови кметски избори
16.01.2024 Момчето, което показа мускули, докато се брояха бюлетини, остана без
заплащане
05.01.2024 Иван Петков напуска ръководството на ГС на БСП – Пловдив, избраха нов председател
23.12.2023 Глобяват самозабравили се партии в Пловдив?
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).