ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Талантливи деца свирят и пеят редом с професионални музиканти в Цар Симеоновата градина
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:13 / 26.09.2022Коментари (0)904
©
"Децата и джаза" е името на забавно, музикално събитие, което се реализира за първи път в Пловдив на 5 октомври 2022 г. от 17.00 ч., на Сухите фонтани в Цар Симеоновата градина. Неговата главна цел е да подпомогне развитието и популяризирането на млади таланти.

“Децата и джаза" е уникално по рода си събитие с това, че дава възможност на малки и големи да импровизират, заедно с утвърдени джаз музиканти, да се запознаят с музикалните инструменти, с елементите в джаза и пряко да участват в изпълненията. Концертът представлява отворена сцена, която приобщава всички желаещи да участват. Той има не само слушателска, но и образователна цел, запознавайки публиката с джазовата музика по един забавен, достъпен и атрактивен начин.

Музикалният проект е насочен главно към детската аудитория, както и към жителите на Пловдив и гостуващите туристи в града. Той е насочен и към аудитория без възрастови ограничения, предоставяйки възможност за интеграция в изпълненията на музикантите – пеейки, танцувайки, музицирайки, играейки, забавлявайки се, учейки.

Малчуганите ще получат музикални инструменти, с които да участват наравно с водещите. Най-добрите и атрактивни изпълнители в концерта "Децата и джаза" ще получат награди: Ваучер за уроци по музика в Music Space; Звукозапис на песен в звукозаписно студио Music Space; Участие в концерт на музикален център Music Space. Предметните награди – музикални инструменти са осигурени от Музикален магазин "Койчев“.

В концерта "Децата и джаза“ ще участват деца и младежи, изпълнители от музикален център Music Space, Пловдив: Мариана Шенчева – 10 г., Александър Захариев – 8 г., Калина Христова - 5 г., Иван-Александър - 19 г., Александър Терзиев - 19 г.

Те ще изпълняват своите песни с акомпанимента на професионални музиканти Веселин Койчев, Венци Благоев, Петър Койчев, Димитър Благоев, Кристиан Желев, Христо Минчев и вокалистките и преподаватели Светлина Христова и Ивелина Събева. Певческите таланти от музикален център Music Space,. Пловдив ще застанат рамо до рамо с професионалните музиканти. Най-малките изпълнители и зрители ще бъдат запознати с мелодия и ритъм чрез образователни детски музикални игри. Организаторите целят да помогнат на малките, но големи таланти, да станат любители на музиката.

"Една от отличителните черти на проекта "Децата и джаза" е, че в него се обединява концертния формат с интерактивен модул – идеята е присъстващите не само да се запознаят с различните джаз стилове, но и самите те активно да вземат участие в случващото се – забавлявайки се, танцувайки, пеейки и музицирайки. Най-съкровената цел, мисията на музикален център Music Space, е широк кръг от хора да се запознаят с таланта на най-малките и по-големите млади изпълнители и да оценят огромния творчески потенциал, който носят децата на България.“, сподели Веселин Койчев.

"Децата и джаза" се реализира за първи път. Той приема, следва и надгражда линията на проекти като "Джаз за деца“ с Венци Благоев, "В чудният свят на джаза" на Димитър Русев, като придава нов собствен облик на вече утвърдените реализирани проекти. Концертът ще включва изпълнения на джаз пиеси в различни стилове на джаза от музиканти на живо, заедно с различни по възраст възпитаници – инструменталисти и певци от музикална школа “Music Space“, Пловдив. 

Основната група музиканти, единият от които – солист разказвач ще запознават публиката с характерните особености на джаза и ще показват музикални инструменти по интересен и атрактивен начин. По време на концерта децата от публиката ще имат възможност да се присъединят към музикантите на сцената. На онези, които желаят, ще бъдат раздадени различни музикални инструменти и те ще имат възможност да музицират с музикантите на сцената и да се докоснат отблизо с джазовата музика.

Събитието ще се осъществи с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар за 2022 година.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: