ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
ТЕЛК да имат талони за преглед при специалист, иска шефът на здравната комисия в НС
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:36 / 12.03.2007Коментари (3)1067
Санкциите за документи с невярно съдържание, които попадат в ТЕЛК, трябва да бъдат завишени, заяви в Пловдив председателят на парламентарната комисия по здравеопазване Борислав Китов. Той обясни, че лекарите в ТЕЛК обикновено работят само с документи и ако те са с невярно съдържание, за тях е трудно, а понякога и невъзможно, да установят това. Така се стига до твърде големия брой инвалиди. Лекарите в ТЕЛК трябва да разполагат с талони за преглед при специалист, за да проверяват поставените в документите диагнози, когато имат съмнения във верността им. Талоните обаче не достигат, загова за ТЕЛК трябва да бъдат отпуснати допълнителни талони, които да плаща НОИ, смята Борислав Китов. Информацията е на радио Пловдив.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
tedi
на 12.03.2007 г.
0
 
 
Не е ясно кой ще бъде санкциониран, Г-н КИТОВ - самите документи, тези които ги съставят или Медицинските комисии към РУСО които според мнението на един господин създадоха пълен хаос и анархия и оставиха без пенсии стотици болни хора ?? И как ще бъде доказана вината на тези които са допуснали грешки? Просто - невъзможно! Жалко за болните които са подложени на психически тормоз поради неправилното спиране на пенсиите им "благодарение " на тези комисии! И аз съм на мнение че тези комисии трябва да отпаднат незабавно! Те просто се гаврят със болните наистина хора!И НЕКА ТЕЛК ДА БЪДАТ НАИСТИНА КОМИСИЯТА КОЯТО ДА ДАВА КОМПЕТЕНТНО СТАНОВИЩЕ , ЗА ДА НЕ СЕ ПОДИГРАВАТ С ХОРАТА И ДА ГИ РАЗКАРВАТ И ДА ПЪТУВАТ ДО НЕЛК СОФИЯ КОЕТО ОЩЕ ПОВЕЧЕ ВЛОШАВА ЗДРАВОСЛОВНОТО ИМ СЪСТОЯНИЕ!БЕЗОБРАЗИЕ Е ПРИ НАЛИЧИЕ НА ТЕЛК ДА СЕ ГАВРЯТ С ХОРАТА И ГИ ПРИНУЖДАВАТ ДА ХОДЯТ В НЕЛК!
Тодор
на 12.03.2007 г.
0
 
 
Едва ли моето мнение ще достигне до инстанциите от които зависи промяната на нормативната уредба.Лекарите в ТЕЛК си гледат много добре работата!Но защо създадоха тези Медицински комисии които съвсем некомпетентно обжалват издадени вече Решения от ТЕЛК на действително болни хора и така болните се оказват в един омагьосан кръг от който няма излизане! Хем болни, хем бедни а отгоре на това и след година и повече чакат да бъдат повикани в НЕЛК! А как болните от провинцията да пътуват до СОФИЯ и защо след като имат Решение от ТЕЛК да ходят в НЕЛК - ТОВА НЕ Е ЛИ ГАВРА С НАИСТИНА БОЛНИТЕ СТОТИЦИ КОИТО СЕ ОКАЗАХА В ТОВА СЪСТОЯНИЕ НА БЕЗИЗХОДНОСТ? Ако може нека някой ми отговори какви са санкциите за МК която неправилно е обжалвала Решение на ТЕЛК и с това е застрашила здравословното състояние на болен?Това е гавра с найстина болните хора!Как е възможно болен човек да има решение на ТЕЛК , а поради безогледните действия на тези МК повече от 1 година и половина да няма резултат , а отгоре на това и разни съобщения от РУСО че спират производството по определяне на пенсията! И тогава болния какво да прави - на съд ли да ходи къде е логиката ГОСПОДА ОТ ВЪРХОВНИТЕ ИНСТАНЦИИ,ХЕМ БОЛЕН ХЕМ БЕДЕН, ХЕМ НА СЪД ДА ХОДИ???
Aнонимен
на 12.03.2007 г.
0
 
 
и що да са защитени, хем взели от ЛКК пари да ти напраят протокол, хем после да са защитени.....тъпа работа, колко народ години наред така забогатяваше, ся са сетиха
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Инцидент с моторист на бул."Шести септември"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: