Световна компания, собственост на българин милиардер, иска да открие завод край Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:21 / 15.03.2023
34929
Водещият световен производител на бронирани автомобили International Armored Group има намерение да инвестира в още 2 завода за бронирани автомобили в България - в Пловдив и Благоевград.

Това обяви собственикът на IAG д-р Антон Стефов по време на официалната церемония за старт на строежа на най-голямата си производствена база за бронирани автомобили в света по стандартите на НАТО именно в България - гр. Бургас.

"Вярвам, че заводът, който започваме да строим днес, ще ускори още повече ръста на българското индустриално производство. Важно и много по-изгодно финансово за България е да имаме собствено производство и да се инвестира в собствена отбрана. Ще допринесем за увеличаване на износа, ще въведем иновации в българската отбранителна индустрия и ще създадем български специалисти в област с нарастващо значение в цял свят." 

"И ще работим, за да помогнем на България да има силно мнение на картата на европейската отбрана като водещ производител на военна техника - рамо до рамо с много други местни производители. И това е само началото. Вече работим усилено по проектите за още два нови завода на International Armored Group в България, като разглеждаме възможности в Пловдив и Благоевград", каза собственикът на компанията д-р Антон Стефов.

Във връзка с плановете си да разшири производството в България с още два завода, International Armored Group депозира инвестиционно намерение за купуване на земя в Благоевград и Пловдив. Първоначалната инвестиция за всеки един от двата следващи завода се оценява на приблизителна стойност от 25 000 000 лв. Очакванията на инвеститора са съвсем скоро да придобие съответните терени в двете населени места.

Антон Стефов емигрира в Канада на 35-годишна възраст. През 1996 г. основава International Armored Group, в която днес работят над 1000 души. В момента най-голямата производствена база на IAG е в Обединените арабски емирства, а останалите са в САЩ, Канада и Турция. Филиали на IAG, освен в България, са разположени и във Великобритания, Ирак, Пакистан и Южна Африка, а самият д-р Стефов живее и работи едновременно на няколко континента.

От създаването си досега IAG се е утвърдила като един от най-технологично напредналите производители на напълно защитени бронирани автомобили в света. Компанията осигурява бронирани превозни средства за организации на държавно ниво, както и за ООН и НАТО, в страни с повишена нестабилност.

IAG е избрана и от NASA Space X със своя брониран автомобил Sentinel ARV за ескорт на астронавтите до стартовите площадки. Автомобили и линейки на IAG се ползват от гранична полиция, за умиротворителни мисии, за персонална защита, за банково дело, за нефтената индустрия в различни точки на света.

Виж коментарите (1)

Още по темата (521):
10.04.2024 65 водещи компании търсят служители в Пловдив
28.03.2024 ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo
UniRetiCon
23.03.2024 Нов завод за 107 милиона до Пловдив търси 110 работници
21.03.2024 Западен гигант започна изграждането на нов завод в Пловдив
20.03.2024 Инвестиции за над 250 милиона евро: Новите заводи край Пловдив
16.03.2024 Предвиждат изграждането на пешеходна алея и веломрежа, която да свърже общините Раковски и Марица
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).