ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Съставиха акт на кмета на Стамболийски
Автор: Екип на Plovdiv24.bg 18:50 / 06.06.2022Коментари (0)6096
©
През месец май експертите на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ - Пловдив) са извършили 144 проверки за спазване на екологичното законодателство и са съставили 13 акта за административни нарушения.

Установени са нарушения на Закона за чистотата на атмосферния въздух от страна на трима оператори на климатично оборудване, които не са поддържали досиетата на оборудването с актуална и коректна информация в тях или пък не са представили пред екоинспекцията годишен отчет за извършваните дейности с оборудване, съдържащо флуорсъдържащи парникови газове.

Екоинспекторите са връчили акт на собственика на ферма за угояване на говеда в с. Боянци, който не е изпълнил дадено от РИОСВ – Пловдив предписание за предоставяне на изискана документация за животновъдния обект. Бетоновъзел в Асеновград също е извършил нарушение, като не е уведомил за възникването на инцидент в обекта, довел до изпускане в атмосферния въздух на прахообразни вещества.

Изпратена е покана за съставяне на акт във връзка с установени нарушения по сигнал за замърсяване на въздуха с прахообразни вещества от дейността на цех за преработка на оризова арпа в с. Цалапица.

Извършените проверки през месеца, осъществявани с пробонабирания на пречистени отпадъчни води експертите констатират все повече нарушения, свързани с постигане на индивидуалните емисионни ограничения, заложени в разрешителните за заустване, както и затруднения на операторите по отношение на поддържане на пречиствателните станции за отпадъчни води в добро техническо експлоатационно състояние.

Нарушения на Закона за водите са установени от две млекопреработвателни предприятия в селата Ведраре и Домлян, община Карлово. Констатирано е нарушение на предприятие за преработка на риба и рибовъдна база в село Войнягово, община Карлово в отклонение на индивидуалните емисионни ограничения, заложени в разрешителното за заустване. Акт е съставен и на община Стамболийски поради заустване на отпадъчни води от канализационната система в река Марица, без за това да има издадено разрешително.

При извършените 96 проверки по отношение спазване изискванията за управление на отпадъците, екоинспекторите също са установили нарушения, за което са съставили 4 акта. Фирма в Пловдив не е изпълнила предписание за извършване на класификация на отпадъци и изготвяне на работни листове. Дружество в село Първенец ще бъде санкционирана за извършване на дейности по събиране и транспортиране без регистрационен документ, а гражданин е получил акт за извършване на нерегламентирани дейности с излезли от употреба моторни превозни средства. През месеца акт е бил съставен на кмета на Стамболийски за непредприемане на мерки и допускане на замърсяване с отпадъци.

През месец май са постъпили 17 жалби и 37 сигнала на "зеления телефон“ на екоинспекцията, на които е реагирано своевременно. РИОСВ – Пловдив се е самосезирала след информация от медиите за притеснения на жители на с. Белащица от движението на камиони, пренасящи материал от кариерите над селото и е осъществила извънреден контрол в населеното място, за да проследи дали има нарушения на екологичното законодателство.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: