ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Съединени за Пловдив: Общинските болници трябва успешно да се конкурират с частните и държавните
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:21 / 18.10.2023Коментари (0)1280
©
В навечерието на Деня на българския лекар - 19 октомври, коалиция “Съединени за Пловдив" представи програмата си за развитие на здравеопазването в община Пловдив. Екипът, работил по този основен приоритет, си е поставил изпълними цели, съобразени с актуалното състояние на общината и с потенциалните възможности за подобряване на работата на общинските лечебни заведения и медиците, заети в други структури към общинските предприятия.

Като особено важна първа стъпка, екипът медицински специалисти в коалицията посочва необходимостта от преструктуриране на здравния сектор, съобразно действащата Здравна стратегия на община Пловдив чрез обединяване или разширяване на дейност­та на общинските лечеб­ни заведения.

Това трябва да е съпроводено с преструктуриране на сградния фонд на общинските болници и медицински центрове, съобразно ак­туалните нужди на здравеопазването в гра­да и отново в синхрон със Здравната стратегия на общината.

Общината трябва постоянно за подобрява мат­ериално-техническата база на лечебните заведения, както и да съдейства за продъ­лжаващо обучение на здравните кадри. Това включва закупуване на модерно оборудване и апаратура, стипендиантски програми и други форми на подпомагане. Целта е общи­нският здравен сектор да бъде конкурентноспособ­ен на частния и държ­авен здравен сектор в града.

Ср­едствата за здравеоп­азване трябва да бъдат увеличени, съобразно цял­остния дял на сектора в общинския бюджет, пише още в програмата на коалицията. Задължително е да бъде осигурено адекватно материално стимул­иране на кадрите в общинското здравеопаз­ване, за да бъдат приобщени и да се развиват в общинския здравен сектор.

Това означава, че заплащането на работещите в общинските болници - лекари, медицински сестри, санитари и др. трябва да бъде повишено така, че да е достатъчно атрактивно в сравнение с частния и държавния сектор. Същото се отнася и за медицинските сестри, назначени в общинските детски ясли и в училищата.

По предложение на кандидата за кмет Славчо Атанасов, в програмата е вписано, че Община Пловдив ще назначи и лекари във всички 18 детски ясли. “Градът е достатъчно богат да си позволи 18 или 20 лекарски заплати, ако от това зависи здравето на най-малките", каза той при срещата със синдикат “Подкрепа" преди седмица.

Един от най-важните приоритети според медицинския екип на коалиция “Съединени за Пловдив" е осигуряване на до­стъпна, навременна и качествена медицинс­ка помощ за лицата с репродуктивни пробл­еми.

Също така, в плановете на политическата сила влиза увеличаване обема и броя на инициираните от общината здравно-просветни кампании сред специфични­те групи от населени­ето - деца, социално уязвими групи и възр­астни хора.

Като цяло, коалицията настоява за повишаване контрола върху общинските болници и медицинските центрове и финансово оздравяване на общинските здравни заведения, които вече имат някакви финансови проблеми. Не бива да се допуска общински здравни заведения да задлъжняват и да са пред риск от фалит, пише още в програмата развитие на здравния сектор, представена от “Съединени за Пловдив".

За кандидатите на коалиция “Съединени за Пловдив" гласувайте с номер 68 във всички бюлетини.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.


Още по темата: общо новини по темата: 937
05.04.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
16.01.2024 »
05.01.2024 »
23.12.2023 »
предишна страница [ 1/157 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
Академично гребане и кану-каяк
Тенис от Пловдив и региона
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: