ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Събарят незаконните палати край Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:02 / 10.10.2010Коментари (9)54555
©
Институциите все още не съобщават точно кои постройки ще бъдат съборени. Снимката, предоставена от пресцентъра на НАП Пловдив, показва част от заснетите имоти при въздушните снимки на данъчните от преди няколко дни
Списък с над 3000 богаташки дворци, построени незаконно, вече бил готов и е на бюрото на премиера. Над 10 000 имота заснеха от въздуха данъчни от НАП в София, около столицата, край яз. Ивайловград, Пловдив, край морето и зимните курорти.

Част от тях ще бъдат съборени или иззети в полза на държавата. Причината е в съмнението, че немалка част от тях са построени незаконно. Не е ясно също дали въобще са плащани данъци и дали въпросните дворци съответстват на доходите на техните обитатели и собственици.

Натъкнахме се на случаи, където собствениците са се осигурявали на минималната работна заплата за страната, а са вдигнали имоти за милиони, съобщи шефът на НАП Красимир Стефанов.

"Възложил съм да ми дадат вариант от събаряне до конфискуване в полза на държавата. На държавна земя, толкова години, такива палати. Обяснението е само едно - това са хората, които са събирали пари и са давали на политическите партии. Затова указанията, които съм дал да ми намерят юридическа форма - или събаряне или конфискуване в полза на държавата", коментира премиерът в Бургас. Той беше категоричен, че предложението къщите около язовира да се узаконят би означавало влизане в порочен кръг, според който всеки ще може да избира място където да си строи. Изказването премиерът направи по повод т.нар. "митничарско селище" край язовир Ивайловград.

Собственици на луксозни имоти са предприели безпрецедентна акция по спешно узаконяване на палатите си, съобщиха за Frognews.bg източници от МС. Подкупите за общински чиновници достигнали шестцифрени суми, за да издадат съответни документи и разрешителни. Известни адвокати също са хвърлени в битката. Ситуацията вдигнала няколко пъти размера на хонорарите.

В същото време Финансовото разузнаване, НАП, икономическа полиция и ДАНС са пуснати по следите на приказните строежи. Проверяват се и институциите, които са давали разрешителни за очевидно незаконни постройки.

Преди няколко години при подобна акция в Италия са конфискувани десетки замъци на мафиоти и незаконни постройки на богаташи, които не могат да докажат доходите си. Днес те са превърнати в домове за възрастни хора, в хотели, магазини и места за отдих.



Още по темата: общо новини по темата: 10
23.02.2011 »
02.11.2010 »
26.10.2010 »
19.10.2010 »
16.10.2010 »
11.10.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Само така. Крайно време беше някой да се опита да разклати тая мафиотска стрктура в която се е превърнала тая държава. Б.Б постоянно го обвиняват че бил мафиот, ама досега никое друго правителство не е погнало организираната престъпност в България така. А щом са почнали да се узаконяват - значи акцията има ефект. Иначе не мисля че трябва да се събарят (освен ако не са в противовес с някой екологичен закон). Но пък от друга страна не виждам много много приложения на такива имения... Надали всички са подходящи за домове за стари хора и деца. Абе и в двата случая ще има много хора които ще дължат много големи данъци на тази държава.
+4
 
 
Най-грешният ход ще е ако се съборят. Тези имоти се строени с МНОГО пари, а с такива пари се строи здраво и качествено (с редки изключения), не са на случайни хора. Трайно богат глупав НЯМА, друг е въпросът къде са насочени умствените му способности (в законна или престъпна дейност). Има хиляди начини да се използват разумно вложените средства (дори и незаконно натрупани). Държавата ни не е толкова богата, че да си позволи подобно разхищение. Естествено първо трябва да се положат усилия за озаконяване и заплащане на "спестените данъци" с полагащите се глоби. В България толкова години укриването на приходи (или поне част от тях) си беше "масов спорт" и не го е практикувал само този, който не е работил никога нищо. Няма какво да се лъжем, не сме общество от светци! Но крайно време е да влезем в нормалните релси, колкото и да е трудно и се съпротивляваме, ако искаме да имаме нормална държава.
+1
 
 
ЗАщО ДА ГИ СЪБАРЯ ДА ГИ ДАРЯТ НА ДЕЦАТА ОТ МОГИЛИНО ВМЕСТО ДА ИМ СТРОЯТ КЪщИчКИ ИЛИ ДА НАСТАНЯТ ДЕЦА СИРАЦИ В ТЯХ
-1
 
 
Само гръмки изказвания. Нищо няма да стане. Ще получат бонус за разсрочено плащане на данъците със задна дата и това е. Плашат гаргите с тия изказвания.
+5
 
 
дано да стане нещо,а не пак големи думи и всички крадци и престъпници на свобода
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Катастрофи в България
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: