Студентите от УХТ: Не карай уморен, пил и с превишена скорост

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:50 / 03.12.2015
1687
Бивши и настоящи студенти от
УХТ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
"Не карай уморен, пил и с превишена скорост" - това е само част от призива, който студентите от Университета по хранителни технологии отправиха към колегите си от страната в навечерието на 8 декември. 

Тази година младите хора продължиха кампанията "Празнувай отговорно", инициирана от Студентския съвет и получила подкрепата на академичното ръководство и лично на ректора проф. Кольо Динков още при старта й - през декември 2014-а. За втора поредна годинта кампанията бе подкрепена и от ръководството на ОДП на МВР Пловдив и сектор "Пътна полиция". 

"През последните няколко години се радваме на една изключителна активност, енергия и инициативност на младите хора в университета ни. Тази активност не е епизодична - напротив, виждаме, че студентите ни развиват инициативите си, факт е, че за втора поредна година те продължават с кампанията "Празнувай отговорно", заяви ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Кольо Динков. 

Вчера пред входа на висшето училище патрулираше екип на "Пътна полиция", както и екипи на студентите, които раздаваха брошури на колегите си и разговарят с тях преди празника. 

В лекционните зали днес Студентският съвет излъчи филм, изработен от младите хора по информация за пътнотранспортните произшествия, предоставена от КАТ-Пловдив. 

976 са тежките пътнотранспортни произшествия от началото на годината до днес, 79 са загиналите, 1277 - ранените. От тези 976 ПТП-та близо 150 са с участие на водачи на автомобили със стаж до 4 години. Затова - идеята на младите хора да обърнат внимание на колегите си да празнуват отговорно, е навременна, истинска и разумна", заяви инспектор Ботьо Гергинов от сектор "Пътна полиция" Пловдив.

"Тази година кампанията продължава по-дълго време - от днес до 8 декември, защото срещнахме изключителна подкрепа от нашите състуденти и приятели и защото виждаме, че има ефект от това, за което говорим в дните около празника", каза Иво Финков, зам.-председател на Студентския съвет в Университета по хранителни технологии. 

"Кампанията "Празнувай отговорно", инициирана от възпитаниците на университета, ще прерастне в пилотен за страната проект - имаме готовността да го представим пред Националното представителство на студентските съвети", добави Иво Финков.

Виж коментарите (0)

Още по темата (85):
09.12.2023 Адвокат от Пловдив: Гаджета от друга компания не се свалят
09.12.2023 Банско осъмна без инциденти след вчерашния студентски празник
08.12.2023 Студент на 60: Аз дори съм по-възрастен от бащите на някои от момчетата, с които уча
08.12.2023 Студенти от УХТ Пловдив с различна кампания за 8 декември
08.12.2023 Защо 8 декември е празникът на студентите?
07.12.2023 В навечерието на студентския празник: Механите в Банско препълнени
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).