Стрелбище черпи хлапета с цигари

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:57 / 15.12.2007
1481
Шестокласници разобличиха със спецсредства собственик на стрелбище, който раздава цигари на деца. Наглият търгаш в центъра на Пловдив привличал хлапетата, като за точен мерник ги награждавал с папироса.

Тийнейджъри от 6 "б" клас на СОУ "Патриарх Евтимий" обаче се ядосали много, когато собственикът на стрелбището дал и на тях цигари "Мурати". Затова тайно го заснели с мобилен телефон, докато им давал "наградите" само и само да им вземе заветните 30 стотинки на изстрел. След като "спечелили" две цигари и документирали безобразията на собственика, петте момчета и двете момичета отишли в стопанския отдел на общината и разказали какво им се случило. Служителите останали като гръмнати от заснетото на видеоклипа.

Инспектори веднага сгащили търгаша и проверили на място сигнала. За случая своевременно бил уведомен и кметът на Пловдив Славчо Атанасов, който незабавно пуснал заповед разрешителното на стрелбището да бъде отнето. Атракционът беше затворен само два часа по-късно и повече няма да работи, увериха общинските служители. Видеозаписът, направен от децата, ще бъде използван срещу нарушителя. От градската управа са изпратили благодарствено писмо до директора на училището за смелата постъпка на хлапетата.



Източник: в. "Стандарт"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
In Memoriam: Иванка Ройдова-Американката вече не е между живите
Майка от Пловдив: Кристиан едва не уби мен и детето ми
Александър Симов и Иван Петков стартираха кампанията на социалист...
Пловдивски общинари викат за Ботев довечера
Последна информация за пожарникаря, върху когото падна огромно дъ...
Без учебни занятия в пловдивско висше училище на 20 май


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).